Категорія
Новини
Дата

Adidas продає проблемний бренд Reebok

Німецький виробник одягу та взуття Adidas розпочав продаж свого бренду Reebok. Таке рішення прийнято в процесі розробки нової п'ятирічної стратегії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • З першого кварталу 2021 року підрозділ Reebok у фінансовій звітності позначатимуть як актив, призначений для продажу.
  • Після ретельного розгляду в компанії прийшли до висновку, що Reebok і Adidas зможуть значно краще реалізувати свій потенціал росту окремо один від одного.
  • Adidas має намір зосередити свої зусилля на подальше зміцнення позицій бренду на світовому ринку спортивних товарів.
  • У купівлі зацікавлені американська VF Corporation, яка володіє брендами Timberland і North Face, а також китайський виробник спортивного одягу і взуття Anta Sports, пише Manager Magazin. За даними видання, угоду можуть закрити в березні 2021 року.

Контекст

Adidas придбала Reebok в 2006 році за $3,8 млрд. Цей крок був спробою розширити свою присутність на ринку США, зазначає Forbes. Однак погані результати призвели до неодноразових закликів інвесторів позбутися бренду, пише Reuters.

Водночас Adidas вдалося закріпитися в США, зокрема, завдяки партнерству з такими знаменитостями, як Каньє Уест, Бейонсе і Фаррелл Вільямс.

Гендиректор Adidas Каспер Рорстед, зайнявши свій пост 2016 року, запустив план з оздоровлення Reebok. Це допомогло бренду повернутися до прибутковості, але вона продовжувала відставати від прибутковості основного бренду Adidas. Крім того, бізнес постраждав від пандемії COVID-19. Таким чином, чисті продажі Reebok впали лише на 7% у третьому кварталі 2020 року, до $488 млн, натомість в другому складали 44%.

Важливі цифри

$1,2 млрд. Саме стільки може коштувати бізнес Reebok, повідомила Reuters джерелу в банку.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні