Категорія
Новини
Дата

Британія, США та G7 посилили санкції проти Росії та Білорусі

Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон підтвердив запровадження додаткових заходів проти Російської Федерації і Білорусі у відповідь на вторгнення її військ на територію України, повідомляє Sky News.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Накладається повний арешт на активи російського державного ВТБ Банку. Це дозволить Британії виключити російські банки з фінансової системи королівства. 
  • Кількість коштів, яку громадяни Росії зможуть вносити на свої банківські рахунки у Великій Британії, буде обмежена. Великим російським компаніям буде заборонено залучати фінансування на британських ринках.
  • Запроваджуються й експортні санкції – буде припинено дію ліцензій на експорт товарів подвійного призначення, які можуть бути використані у військових цілях. Упродовж кількох днів Велика Британія припинить експорт високотехнологічних товарів, включаючи напівпровідники та авіадвигуни, а також обладнання для нафтопереробки.
  • Російській авіакомпанії «Аерофлот» буде заборонено працювати у Великій Британії.
  • Запроваджуються санкції проти 100 фізичних та юридичних осіб, зокрема і їхніх дочірніх компаній, включаючи найбільшу російську оборонну компанію «Ростех».
  • Особисті санкції вводяться проти держкомпанії «Ростех», Кирила Шамалова, якого називають колишнім зятем президента Володимира Путіна, гендиректора ОАК Юрія Слюсаря, а також заступника глави ВТБ Дениса Бортнікова, сина голови ФСБ Олександра Бортнікова.
  • Джонсон також наголосив, що Велика Британія має намір «працювати із союзниками», щоб відключити Росію від SWIFT. Але «це непросте завдання», наголосив він.
  • Також про запровадження нових санкцій домовилися країни «Великої сімки». Ми створили коаліцію з лідерами G7, заявив на брифінгу президент США Джо Байден. За його словами, країни обмежать здатність Росії діяти в євро, доларах, єні. Будуть заблоковані чотири банки та розширюється перелік осіб, щодо яких будуть застосовані обмеження. «Посилимо заходи проти корумпованих мільярдерів», – заявив Байден.

Оперативно всі новини про війну в Україні читайте в нашій хроніці: Хроніка війни. Путін оголосив про початок «військової операції в Україні», Зеленський ввів воєнний стан

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні