Категорія
Новини
Дата

Що робити у разі аварій на хімічних обʼєктах

27 лютого крилаті та балістичні ракети російських військових влучили у нафтобазу у Василькові, почалася пожежа. У Харкові підірвали газопровід. Держспецзв’язку оприлюднило інструкцію, що робити громадянам у разі таких аварій

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

  1. Зачиніть вікна та без нагальної потреби не відкривайте їх. При відкритті – завішуйте їх вологою або марлевою тканиною, періодично міняйте її.
  2. Уникайте тривалого перебування на повітрі. 
  3. Користуйтеся системою кондиціонування та очищенн повітря. Поставие у вашому приміщенні ємності з водою для підвищення вологості повітря. 
  4. Регулярно здійснюйте вологе прибирання. 
  5. Відчуваєте запах диму? Негайно надягайте вологі маски, віконні та дверні отвори ізолюйте вологою тканиною.
  6. Збільште споживання рідини до двох-трьох літрів на день для дорослих. Рекомендується пити підсолену та мінеральну лужну воду, молочнокислі напої (міральні напої, киснево-білкові коктейлі. Виключити газовані напої.
  7. Декілька разів на день приймайте душ, промивайте ніс та горло.

Якщо маєте проблеми із серцево-судинними захворюваннями, додатково проконсультуйтеся з лікарем.

Краще за все – негайно виїхати з місця, близького до аварії, у разі неможливості виконуйте ці мінімальні поради. Нагадаємо, що у Харкові комендантська година діє з 18:00 до 6:00. У Києві комендандатська година подовжена з 26 лютого 17:00 по 28 лютого 8:00. Усі цивільні особи, котрі перебуватимуть на вулиці в період комендантської години, вважатимуться членами диверсійно-розвідувальних груп ворога.

У 2015 році 8 червня схожа пожежа сталася на нафтосховищі ТОВ «БРСМ-Нафта», розташованому в селі Крячки Васильківського району Київської області. Тоді загинули шестеро людей, пʼятнадцять громадян залишилися інвалідами. Резервуари з нафтопродуктами горіли майже три доби. 13 червня пожежа відновилася після розгерметизації ємності, витоку палива і подальшого загоряння розташованого поблизу резервуара. Горіння припинилося лише 16 червня. У «БРСМ-Нафті» заявляли, що пожежа на нафтобазі у Васильківському районі могла виникнути внаслідок підриву. Але міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що причина – на підприємствах мережі «БРСМ-Нафта» змішували бензин із присадками й домішками, їх покривали представники органів державної влади й силових структур.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні