Володимир Носов, засновник та СЕО криптобіржі WhiteBIT
Категория
BrandVoice
Дата

«Україна може стати одним із ключових цифрових хабів Європи», СЕО криптобіржі WhiteBIT Володимир Носов

Володимир Носов, засновник та СЕО криптобіржі WhiteBIT

Україна може стати одним із ключових цифрових хабів Європи. Для цього WhiteBIT інвестує в освітні проєкти, що дають змогу збільшити обізнаність українців про можливості крипти та блокчейн-технологій.

Інтерес до цифрових активів і нових фінансових технологій зростає в Україні щороку. На сьогодні криптовалютою володіють понад 6 мільйонів українців, а минулого року, за даними аналітичної блокчейн-компанії Chainalysis, ми посіли третє місце за використанням крипти у світі, випереджаючи навіть США.

Хто ж задовольняє попит українців на технології блокчейну, перетворюючи Україну на прогресивну криптодержаву?

Один із чільних гравців на вітчизняному ринку – криптобіржа WhiteBIT, яку створив харків’янин Володимир Носов 2018 року. Сьогодні компанія є однією з найбільших у Європі, складає понад 1000 спеціалістів і кілька офісів на Заході, обслуговує понад 3,5 млн користувачів і надає доступ до 250 криптовалют. 

Для клієнтів з України на платформі WhiteBIT доступні українська мова інтерфейсу та верифікація через додаток «Дія».

Про компанію WhiteBIT

Про компанію WhiteBIT

WhiteBIT — це одна з найбільших європейських централізованих криптобірж родом з України. WhiteBIT була заснована ще у 2018 році. Команда складає більше 1000 спеціалістів. На біржі представлено понад 350 торгових пар, 270 активів та 10 державних валют. Найвищий середньодобовий обсяг торгів становить понад $2,5 млрд.

У WhiteBIT 3.5 млн зареєстрованих клієнтів у всьому світі. Місія компанії — досягти масового впровадження технології блокчейн та розширити криптоспільноту, надавши безпечну й просту у використанні платформу.

WhiteBIT підтримує понад 270 криптоактивів та 10 фіатних валют, серед яких USD, UAH, EUR, KZT, TRY, GEL, GBP, PLN, CZK, BGN. Кількість торгових пар — 350+.

Один з ключових пріоритетів WhiteBIT — безпека коштів та особистих даних клієнтів. 

Компанія зберігає 96% цифрових активів на холодних гаманцях й використовує Web Application Firewall (WAF) для виявлення та блокування хакерських атак, саме тому кошти на WhiteBIT завжди в безпеці. 

Платформа пройшла аудит у Hacken.io — провідних спеціалістів з надання послуг у сфері кібербезпеки зі спеціалізацією на блокчейн-технологіях. Згідно з аудитами Hacken.io та сертифікаційної платформи CER.live, WhiteBIT відповідає найвищим вимогам рівня безпеки та входить у трійку найбезпечніших бірж з найвищим рейтингом ААА.

Про промоцію блокчейн-технологій та криптоосвіту

WhiteBIT цілеспрямовано просуває криптоіндустрію та опікується обізнаністю українців про цифрові активи, ініціюючи колаборації зі світовими брендами й лідерами думок. «Ми починали будувати WhiteBIT, коли інформацію про криптовалюту потрібно було збирати, як пазл, стикаючись зі скептичними настроями людей. Для наступного покоління криптоспільноти ми хочемо зробити шлях входу в індустрію максимально коротким», – наголошує засновник і CEO компанії Володимир Носов.

За 5 років WhiteBIT став офіційним партнером футбольного клубу «Барселона» та національної збірної України з футболу, а також спонсором Valencia Marathon. До того ж нещодавно компанія запустила криптоквартирники, на які запрошує зіркових гостей поговорити про крипту. До проекту вже долучилися Даша Астаф’єва, Jerry Heil, Олексій Дурнєв і Нікіта Добринін.

«Такі гучні кейси – це спосіб підтримувати інтерес до індустрії, з одного боку, й зруйнувати стереотип про крипту як щось специфічне та занадто складне, з іншого», – пояснює Володимир Носов.

За словами CEO WhiteBIT, багато українців ще не відкрили для себе усі можливості та переваги блокчейну, тому мета їхньої компанії – сприяти криптоосвіченості, адже в майбутньому блокчейн стане невід’ємною частиною нашого життя.

Серед гучних просвітницьких ініціатив WhiteBIT – курс із криптограмотності, розроблений спільно з Мінцифрою і доступний безкоштовно на порталі «Дія. Цифрова освіта». Також разом із Києво-Могилянською Академією біржа працює над створенням першої в Україні та Східній Європі магістерської програми з блокчейн-технологій. 

Я вірю в те, що Україна може і має стати одним із ключових цифрових хабів Європи. Щоб досягти цієї мети, держава та бізнес повинні ефективно працювати разом, що доводять наші проекти з Мінцифри та Могилянкою.

Про криптоблагодійність у часи війни

WhiteBIT надсилають 2000 продуктових наборів на фронт щотижня, допомагають пологовим будинкам потрібною технікою, надсилають кошти на реабілітацію постраждалим під час війни дітям, закривають збори на автомобілі, дрони та медикаменти для військових частин і підрозділів ЗСУ. Саме WhiteBIT викупили кришталевий мікрофон «Євробачення-2022‎» за $900 000 (500 ETH), придбавши на всі кошти з продажу безпілотний комплекс PD-2 для української армії. 

«Ми завжди акцентували увагу на тому, що WhiteBIT – біржа з українським корінням, – говорить Володимир Носов. – Питання підтримки України, українців, захисників – для нашої команди принципове». 

Також біржа бере участь у низці благодійних ініціатив, зокрема співпрацюючи з державними установами та організаціями. 

Таким чином WhiteBIT дають змогу тисячам охочих підтримати нашу державу за кордоном, ставати криптблагодіниками в один клік. «Криптоактиви показали себе як зручний інструмент для переказу та збереження коштів під час війни, тому ми запропонували швидкі рішення, на які традиційні фінансові інструменти не здатні», – стверджує Володимир Носов.

Також WhiteBIT переказали 1 млн грн на придбання NFT із колекції UACatsDivision. Це благодійний проєкт, який збирає кошти на придбання дронів для захисту морських кордонів нашої країни. 

За словами Володимира Носова, в один день вони викупили 250 NFT з колекції UACatsDivision, а вже наступного дня всі ці токени знайшли своїх власників. На думку Володимира Носова, ця ініціатива демонструє, як органічно криптоіндустрія інтегрується в інші сфери життя.

Диверсифікуючи свій вплив, WhiteBIT робить внесок і у розвиток українського мистецтва. Біржа підтримала культурний простір «Модуль тимчасовості», встановлений на столичній Контрактовій площі. Це металева конструкція з маріупольської сталі, яка одночасно слугує і бомбосховищем, і мистецькою інсталяцією, де проходить виставка, присвячена українській культурі та війні. 100% прибутку з продажу квитків і робіт підуть на відбудову артінституцій та пам’яток України, які постраждали під час війни. Квитки в «Модуль тимчасовості» можна придбати навіть у криптовалюті.

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Предыдущий слайд
Следующий слайд
Новый выпуск Forbes Ukraine

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине