Сергій Тронь, один із інвесторів біткоїн-індустрії, родом з України /предоставлено пресс-службой
Категория
BrandVoice
Дата

Cry me a crypto: Чому біткоїн у тренді і що можна дізнатися під час Bitcoin2023?

Сергій Тронь, один із інвесторів біткоїн-індустрії, родом з України Фото предоставлено пресс-службой

Bitcoin2023 – одна з найочікуваніших конференцій у криптосвіті, що відбулася 18–20 травня в Маямі. Однак що дає така конференція для тих, хто позавчора дізнався про існування біткоїна, вчора завів гаманець, читаючи за чашкою ранкового еспресо, всі статті про FTX і Сема Бенкмана-Фріда, а сьогодні вирішив вийти в люди?

Ми відправили біткоїн-початківця на конференцію Bitcoin2023 в Маямі, щоб дізнатися про всі тренди зі світу цифрових валют простими словами.

Слово новачкам

Перше, що важливо відзначити, – масштабність заходу та комʼюніті, що стоїть за цією сферою. Цього року конференція зібрала понад 3000 учасників із різних куточків планети, ставши платформою для провідних експертів, інноваторів та інвесторів, які бажають дискутувати про поточні тенденції в світі біткоїну та його майбутнє.

За три дні на сцені виступили 150 доповідачів та 2000 компаній. Крім цього, учасники ознайомилися з промовами партнерів-хедлайнерів, великими презентаціями, демонстраціями провідних біткоїн-компаній, одноранговим торговим майданчиком, біткоїн-іграми, художньою галереєю та іншим.

предоставлено пресс-службой

Bitcoin2023 – одна з найочікуваніших конференцій у криптосвіті, що відбулася 18–20 травня в Маямі. Фото предоставлено пресс-службой

Спікери ділилися своїм досвідом та баченням майбутнього біткоїну та криптовалют загалом. Компанії та проєкти, у тому числі інноваційні стартапи, представляли свої продукти та рішення, які можуть змінити поточну парадигму фінансової системи. Важливим моментом конференції були панелі експертів, де учасники могли почути різні погляди та думки про майбутнє криптовалюти.

Державне питання

Ключовим дискусійним поінтом стало питання взаємодії між державою та криптовалютами. Регулювання криптовалют і блокчейна в цілому все ще залишається одним з основних питань, що обговорюються на таких конференціях. А інші теми, як-от «зелений» майнінг, дозволяють розвиватися різним чуткам.

Так, представник демократів Роберт Френсіс Кеннеді-молодший дав зрозуміти, що, якщо він стане новим президентом США, розвиток криптоіндустрії максимально заохочуватиметься державою, а з криптовалют нарешті знімуть регуляторні «кайдани».

Cry me a crypto: Чому біткоїн у тренді і що можна дізнатися під час Bitcoin2023? /Фото 1

White Rock

Cry me a crypto: Чому біткоїн у тренді і що можна дізнатися під час Bitcoin2023? /Фото 2

White Rock

Cry me a crypto: Чому біткоїн у тренді і що можна дізнатися під час Bitcoin2023? /Фото 3

White Rock

White Rock

White Rock

Cry me a crypto: Чому біткоїн у тренді і що можна дізнатися під час Bitcoin2023? /Фото 4

White Rock

Cry me a crypto: Чому біткоїн у тренді і що можна дізнатися під час Bitcoin2023? /Фото 5

White Rock

Предыдущий слайд
Следующий слайд

На думку Кеннеді, вільні гроші так само важливі, як і свобода слова. Під час свого виступу він розкритикував надмірний тиск влади на криптоіндустрію та авторитаризм держави, яка відстежує всі пересування, контакти та транзакції, не залишивши поза увагою регулярні позови SEC та «просковзування» регуляторної політики.

Кеннеді-молодший засудив також нещодавню пропозицію Джо Байдена запровадити 30% податок на майнінг, у чому знайшов політичну підтримку іншої колеги.

Представник республіканців, сенаторка США Синтія Луміс запевнила, що запровадження такого податку неможливе. І, на противагу заявам Байдена, сказала, що біткоїн, навпаки, захищає навколишнє середовище. Як приклад Луміс навела штат Вайомінг, що входить до групи гірських штатів США, де майнери можуть використовувати надмірну енергію, що там виробляється.

предоставлено пресс-службой

Mike Germano President Bitcoin Magazine, Sergey Tron Founder White Rock, Giovanni Salvatti Chairman of the board White Rock Management Фото предоставлено пресс-службой

Proof-of-profit

Проведення Bitcoin2023 у Маямі мало значний вплив на місцеву економіку. Конференція залучила тисячі відвідувачів, заполонивши готелі, ресторани та магазини міста. Насамперед це сприяло зростанню туристичного сектора та створенню робочих місць для місцевого населення. Крім цього, Маямі став центром уваги світових медіа, привернувши увагу до криптоіндустрії та ділових й нетворкінг-можливостей, які вона пропонує.

Bitcoin2023 також служить майданчиком для оголошення важливих новин та угод. Багато проєктів і компаній використовували конференцію для представлення нових продуктів, партнерств та стратегічних планів. Це створює можливості для інвесторів та учасників ринку проаналізувати потенціал цих нових розробок та знайти поле для подальшого зростання.

Так, наприклад, Адам Бек, який згаданий у White Рaper біткоїна, ділився своїми спогадами, повʼязаними з Сатоші, та перспективами розвитку індустрії з урахуванням нових регуляторних вступних.

Родом з України

Одним із партнерів щорічної конференції є Швейцарський вертикально інтегрований холдинг з українським корінням по майнінг біткоїна та підтримки мережі блокчейн. Засновник компанії, бізнесмен Сергій Тронь також є інвестором та партнером Bitcoin Magazine Ukraine, мета якого надати українському суспільству найкращу в світі біткоїн-експертизу. Наразі команда Bitcoin2023 планує наступну конференцію у Нешвілі та Європі, готуються до запуску освітніх проєктів в Україні. Оскільки, криптограмотність – ключовий фактор майбутнього розвитку.

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Предыдущий слайд
Следующий слайд
Новый выпуск Forbes Ukraine

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине