Категория
Партнерский материал
Дата

Банку Кредит Дніпро підтверджено кредитний рейтинг uаAA+ та високі показники надійності

Банк Кредит Дніпро зберігає високі показники ефективної діяльності та поліпшує їх. Про це повідомило українське рейтингове агентство IBI-Rating, яке підтвердило оцінку кредитного рейтингу банку на одному з найвищих рівнів за банківською системою – uаAA+.

Як зазначили аналітики агентства, попри складні умови діяльності через воєнний стан, гострі економічні й інфраструктурні виклики поточного року Банк Кредит Дніпро демонструє високу якість кредитного портфеля й поточну операційну прибутковість із позитивною динамікою.

Банку Кредит Дніпро підтверджено кредитний рейтинг uаAA+ та високі показники надійності /Фото 1

Фото: Банк Кредит Дніпро

«Протягом девʼяти місяців 2022 року відбулося вагоме нарощення чистого операційного доходу, який становив 1,2 млрд грн, що на 44% перевищило результат аналогічного періоду минулого року та сприяло утриманню значення коефіцієнта ефективності діяльності на рівні понад 290%, отриманню чистого прибутку за підсумками трьох кварталів 2022 року розміром 143,6 млн грн», – сказано в повідомленні рейтингового агентства IBI-Rating.

Для подальшого розвитку й підтримки економічного фронту України банк продовжує впроваджувати нові програми кредитування, зокрема в межах програм державної підтримки для бізнесу, розвивати роздрібне, агро- та корпоративне кредитування, нарощувати працюючий кредитний портфель. Разом із нарощенням працюючого кредитного портфеля активна діяльність із врегулювання проблемної заборгованості, збільшення сформованих резервів, списання заборгованості за рахунок сформованих резервів дають змогу утримувати частку проблемної заборгованості в чистому кредитному портфелі (з урахуванням сформованих резервів) на невисокому рівні – станом на 01.10.2022 відповідний показник не перевищував 6,4%.

«За всіма показниками ефективної діяльності, за кожною цифрою насправді стоять надзвичайні зусилля команди банку, яка забезпечує безперервність функціонування всіх систем і процесів заради підтримки наших клієнтів і фінансового фронту України загалом, – прокоментував досягнуті показники голова правління Банку Кредит Дніпро Сергій Панов. – Як і вся банківська система, ми маємо ефективні протоколи реагування на потенційні критичні ситуації та вже зараз працюємо над стратегією розвитку та зміцнення банку в 2023 році».

Банк має високий рівень ліквідності з трендом до зростання та зі значним запасом виконує економічні нормативи. Аналітики IBI-Rating зазначають: «Фактичне значення коефіцієнта покриття ліквідністю (LCR) за всіма валютами та в іноземній валюті становило відповідно 196% та 195% (за мінімально необхідних 100%), що свідчить про високий рівень стійкості банку до короткострокових шоків ліквідності. Фактичне значення коефіцієнта чистого стабільного фінансування (NSFR) становило 205%, що із вагомим запасом перевищує мінімально необхідне значення (90%) і свідчить про наявність достатнього рівня довгострокового фондування. Завдяки позитивному фінансовому результату банк утримує значення регулятивного капіталу на рівні 1,5 млрд грн, а значення нормативу адекватності капіталу Н2 становило майже 22% станом на 01.10.2022 (за необхідних 10%)».

Банк Кредит Дніпро – український комерційний банк, бенефіціар – український бізнесмен Олександр Ярославський, власник групи DCH, що обʼєднує активи у сфері фінансів, промисловості, видобутку та переробки корисних копалин, транспорту, будівництва й девелопменту. Банк Кредит Дніпро входить до двадцятки найбільших в Україні за розміром валових активів.

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Предыдущий слайд
Следующий слайд
Новый выпуск Forbes Ukraine

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине