Категорія
Свій бізнес
Дата

Forbes Digital

Ефект мухомора. Топменеджер найбільшої мережі дитячих іграшок України запустив виробництво БАДів із грибів (уже інвестував 38 млн грн). На що він розраховує?

7 хв читання

Вадим Хоменко /надано пресслужбою

Вадим Хоменко Фото надано пресслужбою

В Україні поповнення в ніші природних заспокійливих засобів – БАДи з екстрактами мухоморів від компанії Mindful Horizons. Її засновники – топи і власники з бізнесу дитячих іграшок. Чому вони вирішили піти в бізнес на заспокійливих засобах із грибів і що можна заробити в цій ніші?

Дисклеймер: Forbes Ukraine не пропагує вживання БАДів, мета тексту – описати бізнес-кейс. Перед вживанням будь-яких ліків і препаратів спочатку проконсультуйтесь зі своїм лікарем.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

«Будинок іграшок» ми з партнерами будували багато років. Останні чотири – не вимагали мого активного залучення», – каже Вадим Хоменко. В мережі дитячих магазинів «Будинок іграшок» він із 2013 року в ролі партнера – доєднався для проведення трансформації бізнесу. В 2024-му «Будинок іграшок» – мережа з 59 магазинів і 1,7 млрд грн доходу, згідно YouControl.

З початком великої війни Хоменко вирішив запустити власну компанію. Вектор — далеко не дитячі іграшки. Хоменко з партнерами по бізнесу вклав близько 38 млн грн в компанію Muscimol Onе. Її фокус — виробництво БАДів з екстрактів мухоморів (БАД – біологічно активна добавка, що не є лікарським засобом. Для їх реалізації законодавство України не потребує обовʼязкових доклінічних і клінічних досліджень). Добавка пройшла незалежні лабораторні дослідження, отримала сертифікацію в Україні та вже на стадії отримання статусу SELF Gras в США, говорить він. 

На момент запуску Mindful Horizons продала 800 упаковок. «У серпні продамо на 1 млн грн», – каже Хоменко. До збору мухоморів у сезон компанія залучить десятки грибників із Західної України.

Чому засновники Mindful Horizons бачать такий потенціал свого бізнесу та на чиєму боці наука? 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд