Категорія
Свій бізнес
Дата

Forbes Digital

Інвестор, що готовий чекати. Три історії іноземців, які відкривають бізнес в Україні під час війни. У чому їхня мотивація?

4 хв читання

Азіз Мамаєв /Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Підприємець Азіз Мамаєв. Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

За два воєнних роки в Україні зʼявилося 2652 нові юрособи з іноземними бенефіціарами, найбільше – з Туреччини, Узбекистану, Польщі та США, свідчать дані Opendatabot. Forbes знайшов трьох іноземців, які наважилися відкрити бізнес в Україні під час гарячої фази війни. Що їх спонукає

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Американець Веслі Джордан, 55, з 2010‐го працює у VisionFund International – міжнародній фінансовій організації, що займається мікрокредитуванням бізнесу на нестабільних ринках. За цей час він побудував кар’єру від регіонального фінансового директора в Африці до технічного директора. Проте у вересні 2023‐го вирішив відкрити й очолити офіс VisionFund у Києві.

«У мене вже були зв’язки з вашою країною та багато друзів тут», – розповідає Джордан. У 1992-му, тоді ще бакалавр з історії з Університету Північної Кароліни, він протягом чотирьох років розвивав у Києві громадську організацію для студентських обмінів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд