Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

10 найбільших виробників меблів в Україні. Хто ділить виторг у 12 млрд грн і забезпечує товарами «Епіцентр» та IKEA? Головне з дослідження Офісу з розвитку підприємництва й експорту 

3 хв читання

«Центр меблів Grand» в «Епіцентрі» /пресслужба «Епіцентру»

«Центр меблів Grand» в «Епіцентрі» Фото пресслужба «Епіцентру»

У 2023 році більшість меблевих виробників в Україні відкрили нові експортні ринки. Чи допомогло це їм встояти в умовах падіння внутрішнього попиту? Forbes Ukraine обрав основні тези зі спільного дослідження Офісу з розвитку підприємництва та експорту з Fama, «Дія.Бізнес» і Українською Асоціацією Меблевиків

П

ісля початку великої війни меблева галузь України має безліч викликів: обстріли, економічна нестабільність, втрата кваліфікованих кадрів, залежність від імпортної сировини, брак ресурсів. 

Задекларований дохід меблевих компаній зазнав падіння за два роки на 44% і на кінець 2023 року становив 26 млрд грн. Однак це не вплинуло на виторг десятків найбільших українських виробників меблів, які сукупно збільшили його минулого року на 34% – до 12 млрд грн. 

У 2023-му кількість підприємців, які виготовляють меблі, зросла на 20%. «Наразі в Україні більш ніж 11 000 виробників меблів, 74% з яких – ФОПи, а чверть – юридичні особи», – йдеться в дослідженні.  

У середньому дохід підприємців меблевої галузі після початку повномасштабного вторгнення впав майже на половину – з 42,5 млн грн у 2021 році до 26 млн грн у 2023-му.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд