Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

10 найбільших виробників меблів в Україні. Хто ділить виторг у 12 млрд грн і забезпечує товарами «Епіцентр» та IKEA? Головне з дослідження Офісу з розвитку підприємництва й експорту 

3 хв читання

«Центр меблів Grand» в «Епіцентрі» /пресслужба «Епіцентру»

«Центр меблів Grand» в «Епіцентрі» Фото пресслужба «Епіцентру»

У 2023 році більшість меблевих виробників в Україні відкрили нові експортні ринки. Чи допомогло це їм встояти в умовах падіння внутрішнього попиту? Forbes Ukraine обрав основні тези зі спільного дослідження Офісу з розвитку підприємництва та експорту з Fama, «Дія.Бізнес» і Українською Асоціацією Меблевиків

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Після початку великої війни меблева галузь України має безліч викликів: обстріли, економічна нестабільність, втрата кваліфікованих кадрів, залежність від імпортної сировини, брак ресурсів. 

Задекларований дохід меблевих компаній зазнав падіння за два роки на 44% і на кінець 2023 року становив 26 млрд грн. Однак це не вплинуло на виторг десятків найбільших українських виробників меблів, які сукупно збільшили його минулого року на 34% – до 12 млрд грн. 

У 2023-му кількість підприємців, які виготовляють меблі, зросла на 20%. «Наразі в Україні більш ніж 11 000 виробників меблів, 74% з яких – ФОПи, а чверть – юридичні особи», – йдеться в дослідженні.  

У середньому дохід підприємців меблевої галузі після початку повномасштабного вторгнення впав майже на половину – з 42,5 млн грн у 2021 році до 26 млн грн у 2023-му.

Що втримує галузь від ще більшого падіння? Офіс з розвитку підприємництва та експорту провів дослідження спільно з агенцією Fama, «Дія.Бізнес» і Українською Асоціацією Меблевиків. Forbes публікує ключові тези з нього.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні