Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Аргументів не вистачило. Члени Ради підприємців 2,5 години переконували Шмигаля і Марченко не підвищувати податки. Не переконали

2 хв читання

Перемовини про підвищення податків /колаж Олександра Карасьова

Справа – наліво Сергій Марченко, Денис Шмигаль, Данило Гетманцев, Олександр Конотопський, Олег Гороховський та Вячеслав Клімов Фото колаж Олександра Карасьова

Дискусія між Радою підприємців та представниками влади (ОП, Уряду, Ради) щодо законопроєкту №11416 про підвищення податків не принесла результату, на якій чекав бізнес. Підприємці пропонували детінізацію економіки замість підвищення податків. Про що домовилися бізнес і влада у питанні оподаткування?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Сьогодні, 31 липня, близько 13:00 в клубі Кабінету міністрів на вулиці Інститутській зібралися члени Ради підприємців – співзасновник monobank Олег Гороховський, голова Федерації роботодавців (ФДМУ) Дмитро Олійник, голова наглядової ради Ajax Олександр Конотопський, співвласник компанії Biopharma Костянтин Єфіменко, співзасновник «Нова пошта» Вячелав Клімов, засновник Netpeak Group Артем Бородатюк. Від влади на зустрічі були присутні Голова Офісу президента Андрій Єрмак, премʼєр-міністр Денис Шмигаль, перша віцепремʼєрка Юлія Свириденко, міністр фінансів Сергій Марченко, міністр оборони Рустем Умєров, голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев. 

Мета – обговорити новий урядовий законопроєкт про підвищення податків, який обурив бізнес. Привід – на початку цього тижня десятки бізнесменів, зокрема і члени Ради, написали критичні дописи про недоречність підвищення податків і необхідність перегляду запропонованих Кабміном нововведень. Наскрізний меседж більшості дописів бізнесменів – влада має сконцентруватися не на підвищенні податків, а на детінізації економіки.

Представники уряду в публічних комунікаціях відповідали, що при дефіциті бюджету у понад 500 млрд грн підвищення податків є неминучим. 

Чим завершилась зустріч та яку альтернативу пропонували бізнесмени? 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд