Категорія
Гроші
Дата

Із бізнесовим підходом. Три місяці тому президент Зеленський створив Раду бізнесу, куди увійшли Гороховський, Кицмей, Климов та ще чотири топпідприємці. Яким задачам вони присвячують десятки годин свого часу

У січні семеро успішних українських бізнесменів прийняли пропозицію президента та увійшли у новостворену Раду з підтримки підприємництва. Що вони встигли зробити?

На фото зліва за столом: Артем Бородатюк, Дмитро Олійник, Олег Калашніков, Вячеслав Климов. На фото справа за столом: Олег Гороховський, Костянтин Єфименко, Олександр Конотопський, Володимир Многолєтній. /оброблено та доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta

На фото зліва за столом: Артем Бородатюк, Дмитро Олійник, Олег Калашніков, Вячеслав Климов. На фото справа за столом: Олег Гороховський, Костянтин Єфименко, Олександр Конотопський, Володимир Многолєтній. Фото надано Олегом Гороховським Фото оброблено та доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Ми колективний бізнес-омбудсмен», – напівжартома характеризує роботу Ради підприємців засновник Ajax Systems Олександр Конотопський, 37. 

У його робочому графіку останні три місяці поменшало часу на розвиток бізнесу і неочікувано побільшало на розробку пропозицій, що мають поліпшити бізнес‐клімат в Україні.

Конотопський – один із семи бізнесменів, які увійшли до Ради з підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. Три місяці тому, 26 січня, Володимир Зеленський підписав указ про її створення. Це була реакція влади на обурення бізнес‐спільноти арештом інвестбанкіра Ігоря Мазепи.

Громадські ради з підприємців при органах влади – явище для України геть не нове, у різних варіаціях вони існують 30 років. В абсолютній більшості випадків особливої користі від них український бізнес не мав. Які шанси, що цього разу буде інакше?

Відмінність новоствореної Ради – склад. У цей дорадчий орган увійшли бізнесмени «нової» хвилі, які побудували ефективні компанії. Наприклад, троє з них були підприємцями року за версію Forbes у 2021– 2023 роках.

Друге – бізнесовий підхід учасників до реформ. За перший місяць підприємці розробили детальний план із девʼятьох пріоритетів, розподілили відповідальність, залучили зовнішню експертизу, створили команди розробників для IT‐рішень.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні