Категорія
Новини
Дата

Байден підписав антикризовий пакет на суму $1,9 трлн. Американцям виплатять по $1400

Президент США Джо Байден підписав закон про пакет допомоги економіці «Американський план порятунку» на суму $1,9 трлн. Серед іншого документ передбачає одноразову виплату американцям по $1400.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Пакетом передбачено $400 млрд для одноразових виплат по $1400 для 90% громадян США, які заробляють менше ніж $75 000 на рік.
  • Закон продовжує щотижневі виплати допомоги по безробіттю в розмірі $300 до вересня.
  • На допомогу державним та місцевим органам влади виділяється $350 млрд. Ці кошти підуть на компенсацію втрат доходів та оплату праці держслужбовцям.
  • Майже $50 млрд буде витрачено на розширення програми тестування на коронавірус та дослідження COVID-19.
  • Також закон передбачає $125 млрд для американських шкіл і дитсадків з метою поліпшити вентиляцію кімнат, зменшити кількість учнів у класах і закупити захисне обладнання.
  • На допомогу аеропортам планують витратити близько $8 млрд, авіакомпаніям – $15 млрд, барам та ресторанам – $25 млрд. Ще $35 млрд передбачено решті транспортних компаній.
  • У 2021 році тимчасово буде розширено податкову знижку на дітей, яка наразі складає до $2000 на дитину у віці до 17 років. Згідно із законом вона становитиме до $3600 для дітей у віці до пʼяти років і до $3000 для дітей від шести до 17 років.
  • Крім того, запроваджується пільгове кредитування для малого бізнесу, який постраждав від пандемії.
  • Пропозиція про підвищення мінімальної заробітної плати в США з $7,25 до $15 на годину стала каменем спотикання в сенаті і не увійшла до остаточної версії закону, пише The New York Times.

Важливі цифри

Очікується, що завдяки новій порції економічних стимулів у США в 2021 році буде створено 6 млн нових робочих місць, тоді як без програми стимулів було б лише 2,5 млн. Також економіка США зросте на 6,5%, тоді як без програми стимулів – на 4%, пише USA TODAY.

Контекст

Новий пакет економічних стимулів став третім від початку пандемії та першим за президентства Джо Байдена. Розмір першого пакету становив $2,2 трлн і передбачав, зокрема, одноразову виплату $1200 на кожного американця з доходами менш ніж $75 000 на рік. Попередній пакет підтримки розміром $900 млрд, який у грудні 2020 року затвердив Дональд Трамп, передбачав виплату по $600 кожному громадяну США із відповідним низьким доходом.

План стимулювання економіки на $1,9 трлн може викликати різке зростання інфляції і збільшити рівень боргу, який виріс після торішнього історичного пакету стимулів на $2 трлн, пише CNBC. Також заходи на підтримку економічного зростання зумовили збільшення цін на сировинні товари і тиск з боку «імпортної інфляції» в Китаї. Країна є другим за величиною власником казначейських облігацій США в світі і має валютні резерви в розмірі 3,2 трлн, які в основному деноміновані в доларах США.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні