Категорія
Новини
Дата

Американський інвестфонд купує футбольний клуб «Мілан» за €1,2 млрд

Фонд RedBird Capital Partners (США) уклав угоду з Elliott Advisors UK Limited про придбання футбольного клубу «Мілан», йдеться у повідомленні на сайті італійського гранда. Угода оцінюється в €1,2 млрд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Перехід «Мілана» під контроль нового власника відбудеться влітку, а закриття угоди – не пізніше вересня.
  • Угода оцінюється в €1,2 млрд. Вона передбачає, що інвестфонд Eliott збереже міноритарну частку в клубі та місця у раді директорів.
  • «Пріоритетом RedBird є співпраця з спортивною та управлінською командою клубу, що завоювала титул, щоб продовжити шлях «Мілана» до вершини світового футболу», – йдеться у заяві.

Контекст

«Мілан» – 19-разовий чемпіон Італії, пʼятиразовий володар Кубка країни, восьмиразовий – Суперкубка. Крім того, «Мілан» сім разів виграв Лігу чемпіонів (з урахуванням Кубка чемпіонів, що передував йому).

Востаннє «Мілан» вигравав турніри на міжнародній арені у 2007 році, коли став переможцем Ліги чемпіонів, Суперкубка УЄФА та клубного ЧС.

В рейтингу найдорожчих футбольних клубів світу за версією Forbes USA «Мілан» посідає 14 місце. Як зазначає видання, клуб був у фінансовій руїні з негативним власним капіталом у розмірі $37 млн, коли Elliott Management придбав клуб у 2018 році.

Elliott інвестував сотні мільйонів капіталу в «Мілан», ліквідувавши майже весь борг клубу. Новий власник зменшив витрати на гравців і команда завершила фінансовий 2021 рік із позитивним власним капіталом у розмірі $70 млн. Водночас «Мілан» почав показувати кращу гру на полі. У травні минулого року команда пройшла кваліфікацію в Лізі чемпіонів вперше за сім років, а в цьому сезоні здобула свій перший титул в Серії А за 11 років.

Redbird, заснована Джеральдом Кардинале, управляє активами на $6 млрд, пише Bloomberg. Вона є акціонером Fenway Sports Group Holdings, яка є власником ФК «Ліверпуль» та американської бейсбольної команди «Бостон Ред Сокс». RedBird Capital Partners також має контрольний пакет у французькому ФК «Тулуза».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні