Категорія
Новини
Дата

Індія ввела більш суворі правила для соцмереж. Влада зможе видаляти повідомлення, які вважає спірними

Влада Індії ввела більш суворі нові правила для соціальних мереж. Це сталося після того, як уряд країни спробував змусити Twitter видалити акаунти, пише Financial Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Соцмережі, онлайн-сервіси потокового мовлення і новинні служби повинні видаляти матеріали образливого змісту, які загрожують «єдності, цілісності, безпеці або суверенітету Індії» або «викликають підбурювання», протягом 36 годин з моменту подачі скарги.
  • Технологічні компанії також мають розкрити дані про автора твітів або повідомлень на вимогу суду чи уряду Індії.
  • За правилами, будь-яка компанія, що займається соціальними мережами, повинна призначити людину, відповідальну за дотримання на платформі вимог законодавства. Нею може бути тільки житель Індії, зазначає BBC.
  • Також має бути посада відповідального за цілодобовий прийом і розгляд скарг.
  • Окрім того, у таких компаніях повинен бути відповідальний за цілодобовий контакт з урядом.
  • Стрімінговим сервісам потрібно буде класифікувати контент залежно від віку: без обмежень, для дітей віком понад 7 років, для дітей віком понад 13 років, для підлітків, для молоді віком понад 16 років і для дорослих.
  • Великим соцмережам буде надано три місяці на приведення структури і контенту у відповідність до нових правил.
  • WhatsApp виступила проти цих вимог, заявляючи, що для цього потрібно зламати наскрізне шифрування.

Контекст

Нові правила з'явилися після протистояння між Twitter і урядом Індії. Минулого тижня Twitter заблокував понад 500 акаунтів своїх користувачів за запитом уряду Індії: під блокування потрапили твіти із закликами до насильства й погрозами на тлі протестів фермерів проти нових аграрних реформ. Але Twitter відмовився блокувати акаунти медіа, журналістів і політиків.

Ескалація в Індії створює особливі проблеми для техгігантів, оскільки ця країна є одним із найбільших медіаринків. Зокрема, у WhatsApp 530 млн користувачів, Facebook - 410 млн, а в Instagram - 210 млн. У YouTube і Twitter близько 450 млн і 17,5 млн користувачів відповідно.

Нові правила сигналізують про більшу готовність країн у всьому світі приборкати владу великих технологічних компаній. Влітку 2020 року закон про соцмережі ухвалила турецька влада. Він передбачає, що соцмережі повинні призначити громадян Туреччини в якості представників. Також влада може вимагати видалення певного контенту.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні