Категорія
Новини
Дата

Mozilla запустила сервіс для відстеження й видалення персональних даних у даркнеті

Mozilla запустила сервіс моніторингу конфіденційності з платною підпискою під назвою Mozilla Monitor Plus. Сервіс за $8,99 на місяць дозволяє автоматично відстежувати витік даних на більш ніж 190 сайтах, пише The Verge.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Mozilla Monitor Plus відстежує ресурси в даркнеті, де зазвичай продають інформацію з онлайн-джерел, таких як соцмережі, додатки та браузерні трекери. Потім вона намагається видалити ці дані.
  • Mozilla співпрацює з компанією Onerep для виконання сканування та подальших запитів на видалення, зазначив менеджер продукту Тоні Чинотто. Обробка запитів зазвичай займає від семи до 14 днів, але іноді інформацію все ж таки неможливо видалити. В таких випадках Mozilla продовжить свої спроби, а також надасть учасникам Plus інструкції, як спробувати це зробити самостійно.
  • Сервіс заснований на роботі системи безкоштовного моніторингу в даркнеті Mozilla Monitor, яку компанія представила у 2019 році. Користувачі сервісу тепер отримають безкоштовне сканування та опцію одноразового видалення даних, а також їм буде доступне регулярне щомісячне сканування майданчиків.

Контекст

У вересні 2022 року СБУ викрила у Львові хакерське угруповання, яке працювало на Росію. Хакери «проникали» до чужих акаунтів через шкідливе програмне забезпечення. Таким чином їм вдалося зламати майже 30 млн акаунтів українців та громадян ЄС і отримати доступ до їхніх персональних даних.

Конфіденційну інформацію зловмисники продавали через даркнет, а гроші отримували на заборонені в Україні електронні платіжні системи ЮMoney, Qiwi та WebMoney. На оборудці встигли заробити майже 14 млн грн. СБУ заявила, що «оптовими клієнтами» хакерів були прокремлівські пропагандисти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні