Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк поновлює підготовку до приватизації, яка має відбутись до 2025 року – СЕО банку Бьош

Найбільший ПриватБанк поновлює підготовку до приватизації, призупинену у лютому через повномасштабне вторгнення, розповів голова правління банку Герхард Бьош на конференції Forbes «Без рожевих окулярів. Бізнес і держава під час війни»

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • До повномасштабного вторгнення 24 лютого банк готувався до приватизації і вів багато проектів для її успішного завершення в 2024 році, проте у лютому багато з цих проектів було призупинено.
  • Банк відновлює більшість проектів, щоб підвищити свою ефективність і взаємодію з клієнтами, покращити їх клієнтський досвід, продовжити поліпшувати позитивну репутацію на ринку.
  • Банк багато вкладає в цифровий розвиток і розробки та вже готується до післявоєнного періоду. Бьош розраховує на зростання бізнесу та планує продовжувати кредитування клієнтів.

Контекст:

ПриватБанк – найбільший банк України, що обслуговує понад 20 млн клієнтів. За 2021 рік банк отримав 35 млрд грн прибутку, або майже половину прибутку всієї банківської системи. 

У 2016 році держава витратила на докапіталізацію націоналізованого ПриватБанку $5,5 млрд. Суму збитків підтвердили детективи агенції Kroll, що проводили forensic audit банку після його націоналізації.

На початку вересня 2020 року Кабінет міністрів поновив принципи стратегічного реформування держбанків і передбачив скорочення частки держави в банківському секторі з нинішніх 60% до 25% до 2025 року шляхом часткової або повної приватизації держбанків.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні