Категорія
Новини
Дата

Рекордні 62 млн барелів російської нафти застрягли в морі через санкції – Reuters

У морі застрягли 62 млн барелів російської нафти марки Urals через санкції, введені проти Росії після її вторгнення в Україну. Про це пише Reuters із посиланням на дані енергетичної аналітичної компанії Vortexa.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Обсяг сирої нафти марки Urals, що зараз перебуває в морі, втричі перевищує середній довоєнний показник. Це попри те, що експорт російської морської нафти в травні впав до 6,7 млн ​​барелів на добу, що приблизно на 15% менше, ніж 7,9 бареля на добу в лютому.
  • «Загальні цифри, що свідчать про те, що російський експорт, як і раніше, відносно високий, не відображають усієї картини, – сказав стратег із Хʼюстона з енергетичних питань Клей Сейгл. – Російська нафта в морі продовжує накопичуватися», – зазначив він.
  • За словами Сейгла, вантажів Urals у морі без певного пункту призначення 15% від загальної кількості, що є новим рекордом. Частина нафти може бути в дорозі до невідомих покупців, а частина може бути непроданим вантажем.
  • Більшість барелів російської сирої нафти прямує до Азії, переважно до Індії та Китаю. Обсяги постачань до Європи також зросли напередодні запровадження заборони.

Контекст

16 травня міністри закордонних справ ЄС не змогли домовитися щодо шостого пакету санкцій проти РФ, до якого входить нафтове ембарго. Санкції блокує Угорщина. Будапешт готовий розблокувати шостий пакет лише тоді, коли Єврокомісія виплатить інвестиційний пакет у розмірі €15–18 млрд, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

ЄС розглядає можливість грошової компенсації Угорщині за підтримку шостого пакету санкцій проти РФ, який передбачає поступову відмову від імпорту російської нафти, повідомляло Politico з посиланням на європейських чиновників.

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив, що ЄС, ймовірно, погодить ембарго на імпорт російської нафти «протягом кількох днів», передає Reuters.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні