Категорія
Новини
Дата

Україна увійшла в «зелену» карантинну зону за критеріями ЄС. Показники захворюваності найнижчі за останній рік, – Шмигаль

Усі області України відсьогодні перебувають у «зеленій» зоні відповідно до критеріїв Європейського Союзу. Показники захворюваності на COVID-19 досягли найнижчих значень за останній рік, повідомив премʼєрміністр України Денис Шмигаль.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нині кількість захворювань складає 74,71 випадку на 100 000 населення. У ЄС критерій «зеленої» зони встановлено на рівні 75 випадків на 100 000 населення.
  • За минулу добу в Україні виявлено 420 нових хворих на COVID-19. За словами Шмигаля, це найнижчий показник за останній рік.
  • Нині понад 1 479 000 громадян України отримали першу дозу вакцини проти COVID-19, а понад 238 000 осіб – дві дози.

Контекст

Раніше Європейський Союз погодився відкрити кордони для вакцинованих осіб і туристів з країн, які мають низький рівень захворюваності. За даними Bloomberg, для вільного в’їзду до ЄС двотижневий рівень захворюваності в країні має бути менше 75 на 100 000 осіб. При цьому держави-члени ЄС на свій розсуд зможуть зберегти вимоги щодо негативних тестів ПЛР або карантину для певних туристів.

Крім того, сьогодні Рада ЄС схвалила зняття обмежень на поїздки в рамках блоку для власників цифрових сертифікатів COVID-19. Ті, хто мають такий сертифікат, не мають проходити тестування або самоізоляцію, якщо вони щеплені вакциною, схваленою Європейським агентством з лікарських засобів. А також якщо минуло щонайменше 14 днів з моменту повної вакцинації. Станом на сьогодні EMA сертифікувала чотири вакцини: Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, Moderna, Vaxzevria (раніше AstraZeneca).

Першим у світі цифровий сертифікат щеплення від COVID-19 для своїх громадян, які планують закордонні поїздки, ввів Китай. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що «паспорт вакцинації» планують запустити в Україні з 1 липня. Це має дати змогу щепленим від коронавірусу українцям вільно подорожувати до країн, які визнають такі документи. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні