Категорія
Новини
Дата

Українську геймстудію Boolat Games купив російський розробник Playrix

1 хв читання

Російський розробник мобільних ігор Playrix купив українську геймстудію Boolat Games. Компанія увіллється в Playrix під оновленим брендом Boolat Play, пише AIN.UA.

Ключові факти

  • Сума угоди не розголошується.
  • Компанії вже приступили до спільної роботи над free-to-play проєктом.
  • Нині в команді Boolat працює 30 осіб із Києва та Полтави. Студія, яка отримала назву Boolat Play, планує розширення.

Довідка

Boolat Games було засновано 2001 року. За цей час студія випустила близько 20 ігор, серед яких Lagsters, Topatoi, Harvest Land і Decurse. Раніше Boolat і Playrix співпрацювали в низці проєктів. Зокрема, в 2010 році Playrix спільно з командою Boolat Games портувала гру 4 Elements на PlayStation 3.

Playrix – російський розробник мобільних ігор з офісами в Ірландії (Дублін), Росії та Україні (Київ, Харків). Входить до трійки найбільших мобільних видавців світу за розміром доходу. Серед проєктів Playrix такі ігри, як Manor Matters, Wildscapes, Homescapes, Gardenscapes, Fishdom і Township. Всього в компанії працюють понад 2000 осіб, понад 650 із них – в Україні.

Контекст 

2019 року Playrix купила українську студію Zagrava Games, яка працювала в Рівному з 2010 року. За оцінками AIN.UA, сума угоди склала близько $1 млн. На базі Zagrava Games в Рівному створили офіс Playrix.

Ще одну українську геймдев-студію 4A Games у серпні 2020 року купила шведська компанія Embracer Group. Сума угоди склала $36 млн.

Завдяки COVID-19 відбулося зростання індустрії відеоігор. Це дало змогу їй отримати більше доходу, ніж змогли заробити ринки кіно і спорту разом узяті, пише MarketWatch. За даними аналітичної компанії IDC, за підсумками 2020 року, світова індустрія відеоігор підскочить на 20% – до $179,7 млрд.

У той же час аналітична компанія Newzoo прогнозує, що 2020-го дохід ігрового ринку складе майже $159,3 млрд. Це на 9,3% більше за показник 2019 року.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні