Категорія
Новини
Дата

Засновниця Bumble стала наймолодшою жінкою-мільярдером у світі

 

Генеральна директорка і засновниця сервісу знайомств Bumble Уїтні Вульф Херд у 31 рік стала наймолодшою жінкою-мільярдером у світі, яка заробила свої гроші самостійно. Це сталося після зростання акцій Bumble в ході IPO, пише Forbes.

Уїтні Вульф Херд, генеральна директорка і засновниця сервісу знайомств Bumble. /Getty Images

Уїтні Вульф Херд, генеральна директорка і засновниця сервісу знайомств Bumble. Фото Getty Images

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Уїтні належать 11,6% акцій компанії Bumble. Вона володіє 21,54 млн акцій.
  • На закритті торгів у четвер її частка коштувала $1,5 млрд.
  • У ході IPO компанія залучила $2,15 млрд.
  • Ринкова капіталізація Bumble нині становить $8,6 млрд.
  • Конкурент Bumble компанія Match Group, якій також належить сервіс для знайомств Tinder, має ринкову капіталізацію $45 млрд.

Контекст

Уїтні Вульф Херд була співзасновницею сервісу Tinder. Однак у 2014 році залишила компанію й подала в суд на свого керівника та хлопця Джастіна Матіна. Вона стверджувала, що він надсилав погрози, принизливі тексти і позбавляв її титулу співзасновниці Tinder. Згодом справу було конфіденційно врегульовано.

Після цього Вульф Херд разом із російським бізнесменом Андрієм Андрєєвим заснували Bumble. Сервіс відрізняється від інших тим, що в ньому першими виходити на зв'язок можуть тільки жінки.

У листопаді 2019 року Андрєєв залишив Bumble. Це сталося через чотири місяці після того, як Forbes опублікував розслідування, в ході якого були виявлені твердження про жінконенависницьку атмосферу під керівництвом Андрєєва. Компанія відкинула більшість звинувачень і почала внутрішнє розслідування, очолюване британською юридичною фірмою Doyle Clayton. У ході розслідування було виявлено невелику кількість нинішніх і колишніх співробітників, які вважали, що в компанії мають місце «елементи сексизму».

У листопаді 2020 року приватна інвестиційна компанія Blackstone Group викупила частку Андрєєва. Після цього Уїтні очолила бізнес, зайнявши пост гендиректора.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні