Склад індустріальний парк M10 Львів Dragon /прес-служба Dragon Capital
Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Десять найбільших власників складської нерухомості в Україні. Хто обійшов Томаша Фіалу, Roshen, «Нову пошту» та «Епіцентр»?

9 хв читання

Складський комплекс в індустріальному парку M10 Lviv Industrial Park у Львові Фото прес-служба Dragon Capital

Через воєнні дії пошкодження отримали чи не найбільші складські комплекси України – «Техенерготрейд» Віктора Поліщука та West Gate Logistic Томаша Фіали. Попри втрати, ці компанії залишаються серед найбільших власників складів у країні. Хто ще «тримає» цей ринок? Forbes зібрав 10 найбільших гравців

За 2023 рік в Україні побудували щонайменше три складські обʼєкти загальною площею 88 000 кв. м, усі – у Києві та області, повідомляє пресслужба CBRE Ukraine. Крім терміналу «Нової пошти» (35 000 кв. м), завершені Novus Warehouse (40 000 кв. м) і друга черга комплексу «Олександрівський» (12 600 кв. м) компанії Alfa Development Group (ADG). 

Нова черга «Олександрівського» – перший об’єкт, збудований для здачі в оренду з початку повномасштабного вторгнення, йдеться в дослідженні консалтингової компанії Colliers Ukraine, що є в розпорядженні Forbes. 

Київ та область в Colliers Ukraine називають основним складським ринком України. Всього – 1,6 млн кв. м площ. Це 53% від загального обсягу складських приміщень – 3 млн кв. м класів А та В. 

Чи збільшиться кількість складів в Україні та скільки коштує їхня оренда?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні