Склад індустріальний парк M10 Львів Dragon /прес-служба Dragon Capital
Категорія
Компанії
Дата

Десять найбільших власників складської нерухомості в Україні. Хто обійшов Томаша Фіалу, Roshen, «Нову пошту» та «Епіцентр»?

Складський комплекс в індустріальному парку M10 Lviv Industrial Park у Львові Фото прес-служба Dragon Capital

Через воєнні дії пошкодження отримали чи не найбільші складські комплекси України – «Техенерготрейд» Віктора Поліщука та West Gate Logistic Томаша Фіали. Попри втрати, ці компанії залишаються серед найбільших власників складів у країні. Хто ще «тримає» цей ринок? Forbes зібрав 10 найбільших гравців

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

За 2023 рік в Україні побудували щонайменше три складські обʼєкти загальною площею 88 000 кв. м, усі – у Києві та області, повідомляє пресслужба CBRE Ukraine. Крім терміналу «Нової пошти» (35 000 кв. м), завершені Novus Warehouse (40 000 кв. м) і друга черга комплексу «Олександрівський» (12 600 кв. м) компанії Alfa Development Group (ADG). 

Нова черга «Олександрівського» – перший об’єкт, збудований для здачі в оренду з початку повномасштабного вторгнення, йдеться в дослідженні консалтингової компанії Colliers Ukraine, що є в розпорядженні Forbes. 

Київ та область в Colliers Ukraine називають основним складським ринком України. Всього – 1,6 млн кв. м площ. Це 53% від загального обсягу складських приміщень – 3 млн кв. м класів А та В. 

Чи збільшиться кількість складів в Україні та скільки коштує їхня оренда?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні