Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Перехрестя Шкіля. Компанія «Автострада» Максима Шкіля була одним із лідерів «Великого будівництва», яке зупинилося з початком війни. Як підприємець перебудував бізнес та збільшив виторг у 2,5 раза

14 хв читання

Автострада, Максим Шкіль /Олег Сидоряка для Autostrada

Король доріг, мостів і тендерів. У 2023-му, коли державі було не до доріг, «Автострада» Максима Шкіля збільшила виторг у 2,5 раза. Тепер справа за малим – отримати заборговані державою 10 млрд грн. Фото Олег Сидоряка для Autostrada

Власник компанії «Автострада» Максим Шкіль поставив усе на «Велике будівництво» Зеленського. Зміг збільшити бізнес під час війни, коли державі стало не до доріг. Але тепер, щоб урятувати компанію, йому треба забрати в держави борг у 10 млрд грн. Який шлях він обере?

⚡️Ексклюзивно: спікер на форумі «Енергія бізнесу» – Деніел Єрґін, віце-голова S&P Global, письменник та лауреат Пулітцерівської премії. Він автор бестселерів про енергетику та світову економіку, зокрема «The Prize» і «The New Map». Вже 9 жовтня зустрінемося. 

Долучайтеся до форуму!

8 грудня 2023-го мер Києва Віталій Кличко розпорядився зупинити метро на житловий масив Теремки: тунель між станціями «Либідська» – «Деміївська» протікав і міг завалитися будь-якої миті. Понад 200 000 киян, що мешкають у Голосіївському районі, відчули неабияку логістичну проблему. Уродженець Львова Максим Шкіль побачив можливість. Шанс зайти на ринок київського метробудування Шкіль не втратив: уже за чотири дні саме його компанія «Автострада» виграла закритий конкурс на ремонт тунелю, запропонувавши місту прайс приблизно на 490 млн грн.

А за пів року Шкіль, 41, зірвав по-справжньому великий куш – 12 липня завершилися торги на добудову лінії метро на столичний Виноградар. Ціна питання – 14 млрд грн. Останні півтора десятиліття на нескінченній добудові та реконструкції Київського метрополітену заробляв обмежений пул компаній, де новачкам не було місця. Серед них – «Київметробуд», «Теплоенергоавтоматика», «Київметропроєкт» та інші. Цього разу зі Шкілем ніхто не конкурував – аукціон виграв єдиний учасник, свідчать дані Prozorro.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд