Категорія
Компанії
Дата

Завод безалкогольних напоїв «Росинка» продали за 138 млн грн. Власником став ексдепутат Київради В’ячеслав Супруненко

ТОВ «Київський завод «Росинка» придбало cпочатку 9% майна колишнього заводу «Росинка», а пізніше – ще 91%. Бенефіціаром компанії є колишній депутат Київської міської ради та бізнесмен Вʼячеслав Супруненко. Сукупно він сплатив за майно «Росинки» 138 млн грн, пише Liga

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Фінансова компанія «Рікард» виставила майновий комплекс заводу «Росинка» площею 22,5 га на столичній Шулявці двома частинами як заставу за іпотечним кредитом. 
  • На початку серпня ТОВ «Київський завод «Росинка», що належить ексдепутату Київської міської ради Вʼячеславу Супруненку, спочатку придбало 9% підприємства за 23 млн грн (договір уже підписаний), а пізніше – решту 91% за 115,5 млн грн.
  • Підприємство продавалося двома лотами, тому що має борги перед комунальними службами і відключення енерго- та водопостачання, пояснив Liga ліквідатор ПрАТ «Краплинка» Євген Луговський. 
  • «У разі виставлення всього майнового комплексу загалом, через значну вартість майна, перший аукціон міг не відбутися, що могло призвести до ще більшого погіршення технічного стану майна та додаткових боргів», – додав Луговський. 

Контекст

Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка» працював з 1960 по 2015 рік. Він випускав солодку воду «Росинка», мінеральну воду «Софія Київська», напій Capri-Sonne, квас «Давньокиївський».

У середині 2000-х завод «Росинка» належав французькій компанії безалкогольних напоїв Orangina Group. Його продали після того, як Orangina Group стала частиною японського холдингу Suntory. З 2012 року акціонерами заводу стали Руслан Лебеденко, Валентина Лебеденко, Василь Соколовський і Наталія Соколовська.

У 2015 році Господарський суд Вінницької області оголосив завод «Росинка» банкрутом. Підприємство мало кредитні зобов’язання перед Сбербанком Росії на 1 млрд грн. 12 травня 2022 року рішенням РНБО все майно української «дочки» російського Сбербанку – АТ «МР Банк» – разом із борговими зобовʼязаннями перейшло в розпорядження Фонду держмайна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні