Стати «елітним фахівцем помилок». Чи вміє ваша команда помилятися? Тест від Forbes /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Олександрою Карасьовою
Категорія
Лідерство
Дата

Стати «елітним фахівцем помилок». Чи вміє ваша команда помилятися? Тест від Forbes

Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Олександрою Карасьовою

Що означає «помилятися правильно» і чи ваша компанія володіє цією навичкою? Дізнавайтесь у тесті Forbes!

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

У мережі «Аврора» встановлено понад 20 000 прайс‐чекерів – терміналів, на яких можна перевірити вартість товару. Їхня поява – результат помилки. Раніше товар опинявся на поличках поруч із неправильним цінником. Побачивши на касі ціну, вищу за очікувану, клієнти нервували і скаржилися. Тож IT‐відділ мережі розробив власні прайс‐чекери, згадує співзасновник «Аврори» Лев Жиденко. «Це був шлях від проблеми до системного рішення», – каже він.

«Ми добре ставимося до помилок, – говорить Жиденко. – Це дає людям можливість ризикувати і не боятися».

Лідери Google публічно хвалять колег, які помиляються. У Procter & Gamble є премія «Героїчний провал». Коли у 2006 році Алан Маллалі очолив Ford, одним із його перших кроків було привчити менеджерів швидко та чесно казати про проблеми й затримки.

Робота з помилками критично важлива для вашого бізнесу і життя, переконана гарвардська професорка Емі Едмондсон. Її книга «Правильний вид неправильного: наука хороших невдач» стала книгою 2023 року за версією Financial Times.

Помилятися – не погано, погано – помилятися неусвідомлено та не робити висновків, наголошує Едмондсон. «Коли ми не зізнаємось у маленьких помилках, дозволяємо їм перетворитися на великі», – попереджає вона.

Чи вміє ваша компанія помилятись і вчитися на цьому? Беріть у руки «олівець» і проходьте тест Forbes, аби дізнатися. Він допоможе зрозуміти, як ви ставитеся до помилок і чого вам бракує, щоб зробити їх своїм союзником.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні