Категорія
Лідерство
Дата

«Українці водночас закриті до незнайомців та орієнтовані на відносини». Інтервʼю з професоркою Ерін Меєр про те, як національні культури впливають на бізнес

Ерін Меєр /Фото з сайту erinmeyer.com/Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова

Письменниця та професорка бізнес-школи INSEAD Ерін Меєр Фото Фото з сайту erinmeyer.com/Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова

У Великій Британії неприпустимо напряму висловлювати незгоду, а іспанці не переносять мовчання на зустрічах. Таких деталей у національних культурах – сотні. Чи потрібно підприємцю звертати на них увагу? Так. Це необхідно для виживання бізнесу на новому ринку, переконана авторка та професорка Ерін Меєр.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Експансія українських компаній набирає обертів. У 2022-му львівська Intellias відкрила офіси в Польщі, Болгарії, Іспанії, Хорватії та Португалії. На черзі – Індія та Колумбія. Українська глобальна IT-компанія ELEKS заснувала центри розробки у Хорватії та Польщі. Ринок останньої з 2023 року штурмують стримінг Megogo та monobank. 35% виторгу креативної агенції banda припадає на закордонні ринки, здебільшого США.

Під час експансії варто враховувати не лише законодавчу та бюрократичну специфіку нових країн. Вирішальну роль може зіграти культура. Ігноруючи культурні особливості країни, легко образити клієнта, партнера та демотивувати команду, стверджує Ерін Меєр, 51.  

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні