Категорія
Життя
Дата

Forbes Digital

Велика війна проти «Зоряних війн» і «Привида Києва». Через атаки на друкарні видавництво «Ранок» втрачає мільйони гривень. Який план у генерального директора Віктора Круглова?

8 хв читання

Віктор Круглов, гендиректор видавництва «Ранок». /надано пресслужбою

Віктор Круглов, гендиректор видавництва «Ранок». Фото надано пресслужбою

Фокус видавництва «Ранок» – на дитячих книгах та підручниках. Їхня основна аудиторія стрімко зменшується: 2 млн дітей виїхали за межі країни, щоб урятуватися від війни, повідомляла у лютому 2024-го Олена Зеленська. Основні потужності видавництва зосереджені у Харкові, якій потерпає від постійних обстрілів та відключень електрики. Як розвиватись у таких умовах? Інтерв'ю із гендиректором «Ранку» Віктором Кругловим.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

«Ранок» входить до трійки найбільших видавництв України. У 2023-му за річним виторгом його обійшло лише КСД – 592 проти 593 млн грн, свідчать дані УІК. Але прибутковість значно зменшилася, каже директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов. Причина – постійні обстріли Харкова, де розміщені основні потужності видавництва, відключення електрики, зростання вартості паперу та робочої сили. 

Це не зупиняє поступ видавництва. «Ранок» відкрив імпринт Readberry, присвячений літературі young adult, і планує співпрацю з видавцем манґ і коміксів Varvar Publishing. Найближчі завдання – боротьба з кадровим голодом, відкриття Академії видавничого бізнесу та підсилення експансії: нині від продажів за кордоном приходить близько 10% доходу.

Як один із головних гравців видавничої індустрії живе на третій рік великої війни? 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд