Польща Україна кордон /Getty Images
Категорія
Гроші
Дата

«Суперефективна процедура, щоб вибити преференції». Польські фермери почали нову блокаду кордону з Україною. Чого вони вимагають та скільки це коштуватиме

Вантажівки стоять у черзі на перетин кордону в Медиці Фото Getty Images

За останні три місяці пункти пропуску між Польщею та Україною працювали повноцінно 25 днів. 9 лютого кордон між країнами знову частково заблокували щонайменше на місяць – цього разу фермери. Чого вони хочуть від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна? 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Польсько-український кордон знову може опинитися на замку щонайменше до 10 березня. 9 лютого близько 100 польських страйкарів і 50 транспортних засобів заблокували під’їзний шлях поблизу пункту пропуску «Шегині», повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. «Наразі не відбувається рух ні на виїзд із Польщі, ні на в’їзд… для всіх категорій транспорту», – додав він.

Розпочати страйк об 11:00 на ще двох найбільших пунктах пропуску між країнами – «Дорогуськ – Ягодин», «Рава-Руська – Гребенне» – раніше планували польські фермери. Протестувальники налаштовані пропускати по одній-дві вантажівки на годину. Гуманітарний вантаж та автобуси обіцяють пропускати безперешкодно. Поки що інформації про блокування «Рави-Руської» і «Ягодина» нема, повідомив Демченко.

З понеділка, 12 лютого, фермери також обіцяють ускладнити рух транспорту ще на двох пунктах «Устилуг – Зосин» та «Угринів – Долгобичув». Пускатимуть по три вантажівки на годину. 

Блокувати пункт пропуску «Краківець – Корчова», один із найбільших між країнами, польські фермери не можуть, оскільки поки що не отримали дозволу від місцевої влади, повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич 8 лютого в ефірі телемарафону «Єдині новини». Причини страйку не пов’язані з Україною напряму, але все ж нас зачіпають, зазначив він. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні