Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Від конопляної ферми до мільярдів для ДТЕК та МХП. Що презентує Україна на конференції з відбудови у Берліні. Forbes обрав найбільші проєкти

12 хв читання

Володимир Зеленський /Getty Images

Володимир Зеленський Фото Getty Images

Уряд підготував інвестиційний гід для міжнародних донорів і представив його на конференції з відбудови. Туди потрапили проєкти від великого бізнесу, зокрема МХП, ДТЕК, «Дарниці», малого та середнього, державні програми. Як відбирали проєкти та чи реально отримати під них інвестиції

У перший день конференції Ukraine Recovery Conference (URC), 11 червня, заступник міністра економіки Володимир Кузьо презентував у Берліні інвестиційний гід. У ньому 95 проєктів, загальний бюджет – $27 млрд. Документ є у розпорядженні Forbes. Ми дослідили список і обрали 30 найбільших проєктів.  

Більшість – пропозиції від приватних компаній, а серед галузей переважає транспорт і логістика (20 проєктів), енергетика (15) та агропромисловий комплекс (15).

Бюджет і направленість різна – від ферми з переробки промислових конопель у Рівненській області, для будівництва якої потрібен $1 млн, до великих проєктів. Наприклад, будівництво двох вітрових електростанцій (ВЕС), на які компанія ДТЕК хоче залучити $1,1 млрд. 

Чи реально залучити під них кошти міжнародних донорів? 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні