Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Від конопляної ферми до мільярдів для ДТЕК та МХП. Що презентує Україна на конференції з відбудови у Берліні. Forbes обрав найбільші проєкти

12 хв читання

Володимир Зеленський /Getty Images

Володимир Зеленський Фото Getty Images

Уряд підготував інвестиційний гід для міжнародних донорів і представив його на конференції з відбудови. Туди потрапили проєкти від великого бізнесу, зокрема МХП, ДТЕК, «Дарниці», малого та середнього, державні програми. Як відбирали проєкти та чи реально отримати під них інвестиції

Як створити продукт, який полюблять клієнти? Отримайте цінні поради від співвласника monobank™ – Олега Гороховського. Купуйте квиток на Форум підприємців, який відбудеться 27 червня.

У перший день конференції Ukraine Recovery Conference (URC), 11 червня, заступник міністра економіки Володимир Кузьо презентував у Берліні інвестиційний гід. У ньому 95 проєктів, загальний бюджет – $27 млрд. Документ є у розпорядженні Forbes. Ми дослідили список і обрали 30 найбільших проєктів.  

Більшість – пропозиції від приватних компаній, а серед галузей переважає транспорт і логістика (20 проєктів), енергетика (15) та агропромисловий комплекс (15).

Бюджет і направленість різна – від ферми з переробки промислових конопель у Рівненській області, для будівництва якої потрібен $1 млн, до великих проєктів. Наприклад, будівництво двох вітрових електростанцій (ВЕС), на які компанія ДТЕК хоче залучити $1,1 млрд. 

Чи реально залучити під них кошти міжнародних донорів? 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні