Джина Райнхарт /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Albemarle відмовилася від поглинання Liontown. У літієву угоду на $4,2 млрд втрутилася найбагатша жінка Австралії

Джина Райнхарт Фото Getty Images

Літієвий гігант, американська Albemarle, відмовилася від поглинання австралійської гірничодобувної компанії Liontown Resources. Фактично угоду на $4,2 млрд зірвала найбагатша австралійка Джина Райнхарт, яка стала найбільшим інвестором Liontown, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Минулого тижня Райнхарт наростила частку в компанії Liontown до 19,9%, ставши найбільшим інвестором компанії з достатнім впливом, щоб потенційно блокувати голосування акціонерів щодо угоди. Частка Liontown стала найбільшою для Райнхарт інвестицією у виробництво літію.
  • В Liontown повідомили Bloomberg, що Albemarle попередила їх, що не продовжуватиме процедуру підготовки до купівлі через «наростання складнощів, повʼязаних з реалізацією угоди». 

Контекст

Liontown володіє двома великими родовищами літію на заході Австралії. Старт видобування на флагманському проєкті компанії у Кетлін-Веллі заплановано на середину 2024 року. Це одне з найбільших і високосортних родовищ літію у твердих породах у світі. 

Albemarle намагалася придбати Liontown з початку цього року. Це була четверта пропозиція Albemarle, зроблена у вересні. Керівництво австралійської компанії погодилося з нею, і, як очікувалося, її мали підтримати й акціонери. Проте у ситуацію втрутилася Райнхарт. 

Акції Liontown з моменту останньої пропозиції про покупку подешевшали майже на 8%.

Джина Райнхарт – голова австралійської гірничодобувної та сільськогосподарської компанії Hancock Prospecting Group, яку вона успадкувала від свого батька Ленга Хенкока у 1992 році. Статки Райнхарт на середину 2023 року оцінювалися у $32,2 млрд, що робить її найбагатшою людиною Австралії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні