Категорія
Новини
Дата

Apple посилить захист дітей. Серед іншого, компанія перевірятиме фотографії користувачів і передаватиме дані поліції

Компанія Apple вводить нові функцій для захисту дітей на всіх своїх операційних системах. Нововведення стосуються трьох продуктів компанії: «Повідомлення», iCloud, а також у Siri.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У застосунку «Повідомлення» у разі отримання фотографій відверто сексуального характеру останні стануть розмитими. Якщо ж дитина перегляне фото, про це повідомлять батькам. Аналогічні заходи діятимуть, якщо дитина сама намагатиметься відправити фото сексуального характеру.
  • Також Apple розпізнаватиме відверті фотографії в iCloud і передаватиме дані про це владі. У США компанія звітуватиме до Національного центру зниклих та експлуатованих дітей (NCMEC), який працюватиме спільно з місцевою владою в різних штатах.
  • Причому Apple переконує, що сканування знімків відбуватиметься з урахуванням конфіденційності користувачів. Нейромережі зіставлятимуть зображення з хмарних сховищ із хешами зображень, наданих NCMEC та іншими організаціями з дитячої безпеки. Apple стверджує, що ця база даних буде нечитабельною для сторонніх.
  • Компанія також застосовуватиме технологію «розділення секрету», яка дасть змогу убезпечитися від розшифровки доти, доки користувач не має фото із сексуальним насильством над дітьми. Це гарантує, як стверджує Apple, високий рівень точності – система видаватиме менше одного з трильйона помилкових результатів за рік.
  • Також Apple розширює можливості Siri і Пошуку: дітям і батькам пропонуватимуть додаткову інформацію про те, як реагувати на експлуатацію дітей і сексуальне насильство. Наприклад, якщо користувачі запитають голосового асистента, як повідомити про сексуальне насильство, їх направлять на відповідні ресурси. Siri і Пошук також відслідковуватимуть, коли користувачі здійснюють відповідні запити.
  • Нові функції стануть доступні з виходом нових версій систем iOS і iPadOS 15, watchOS 8, macOS Monterey восени 2021 року. В компанії обіцяють із часом розширювати ресурси для захисту дітей. 

Контекст

Таким чином Apple хоче допомогти захистити дітей від людей, які використовують засоби комунікації, аби вербувати та експлуатувати їх, а також обмежити розповсюдження матеріалів про сексуальне насильство над дітьми. Ще 2019 року Apple внесла зміни в політику приватності, додавши пункт про можливе сканування зображень на предмет дитячого насильства. Однак компанія не оголошувала про це окремо.

Проблема сексуального насильства над дітьми та розміщення відповідних матеріалів в інтернеті існує в усьому світі. Загалом 2020 року в Україні відкрили 410 кримінальних справ щодо сексуального насильства над дітьми, зазначає в інтерв’ю hromadske дитячий омбудсмен Микола Кулеба. Водночас він наголосив, що це не відображає повної картини, адже здебільшого діти не повідомляють про такі злочини.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні