Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» назавжди зупиняє дві застарілі коксові батареї. Викиди зменшаться на 37%

«АрселорМіттал Кривий Ріг» вирішив повністю зупинити коксові батареї №1 і 2 заради поліпшення стану довкілля в регіоні, йдеться в пресрелізі компанії. Ці батареї працювали близько 50 років і найбільше забруднювали навколишнє середовище.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 12 жовтня коксові батареї №1 та 2 «АрселорМіттал Кривий Ріг» видали свою останню партію коксу – палива для доменного виробництва чавуну. Підприємство розпочинає процес виведення з експлуатації цих двох найстарших коксових батарей, повідомили на підприємстві. 
  • Замість шести коксових батарей на підприємстві залишаться чотири. З них зараз будуть працювати дві – сучасні батареї №5 та 6, які минулого тижня були введені в роботу після вимушеної зупинки через повномасштабне вторгнення в лютому.
  • Після зупинки роботи батарей викиди забруднюючих речовин від коксохімічного виробництва зменшаться на 37%, заявляють в АМКР. 
  • «Робота саме цих двох коксових батарей нерідко викликала занепокоєння мешканців Кривого Рогу та природоохоронних організацій. Прийшов час остаточно попрощатися з першою та другою батареями коксохімічного виробництва, завдяки чому Кривий Ріг та увесь регіон відчують значне зниження промислового навантаження», – сказав Мауро Лонгобардо, гендиректор «АрселорМиттал Кривий Ріг». 

Контекст 

Коксові батареї №1 та 2 загальною потужністю 3000 т валового коксу на добу працювали на потребу підприємства близько 50 років і впродовж усіх місяців воєнного часу. В АМКР пояснили, що зупинка цих батарей стала можливою завдяки реалізації інвестиційної програми підприємства – будівництву нових сучасних агрегатів і модернізації діючих. 

Наразі виробництво коксу візьмуть на себе високотехнологічні коксові батареї №5 та 6. Ці батареї забезпечують екологічні переваги та поліпшення умов праці для співробітників підприємства, кажуть у компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні