Категорія
Новини
Дата

Cloudflare продовжить захищати російські сайти від кібератак

1 хв читання

Cервіс захисту вебресурсів Cloudflare і далі надаватиме послуги в Росії, попри заклик України припинити роботу в країні. Про це йдеться в офіційному зверненні CEO Cloudflare Метью Прінса.

Головні факти:

  • Прінс зазначив, що не припинятиме надавати послуги Росії, оскільки росіянам потрібен доступ до новин за межами державних каналів. «Росії потрібно більше доступу в інтернет, а не менше», – написав Прінс.
  • Він додав, що компанія спостерігає різке збільшення запитів від російських мереж до світових ЗМІ, що відображає бажання «простих російських громадян бачити світові новини, крім тих, що надаються всередині Росії».
  • Водночас компанія закрила доступ до своїх клієнтів у Росії, повʼязаних із санкціями, «зокрема повʼязаних з фінансовими установами та компаніями, афілійованими з так званими республіками ДНР та ЛНР».
  • CEO Cloudflare також заявив, що підтримує Україну та фахівці компанії розширили послуги для безоплатної підтримки українських державних сайтів у боротьбі з DDoS-атаками.
  • Повідомляється, що українські організації, які зіштовхнулися з атаками, можуть подати заявку на безкоштовний захист у рамках Project Galileo, відвідавши сайт www.cloudflare.com/galileo.

Контекст:

Минулого тижня Михайло Федоров написав у Cloudflare, закликаючи піти з Росії. «У той час, коли Росія атакує Україну, а її ракети та танки вбивають беззахисних дітей, вебресурси РФ також мають залишитися без захисту», — писав Федоров.

Через матеріали про війну Росія вже заблокувала деякі ЗМІ, включно з Meduza, «Російська служба ВBС», «Радіо Свобода», Deutsche Welle, «Голос Америки», «Ехо Москви» тощо.

РФ 4 березня також ухвалила закон про кримінальне покарання за «фейки» про дії російських військових. Тепер у Росії за поширення фото та відео, яке правоохоронці Росії вважають «фейками», загрожує до трьох років позбавлення волі.

Якщо буде доведено, що за публікацію такого «фейку» людина отримує гроші або має політичні мотиви, їй загрожує 5–10 років вʼязниці; ті ж таки терміни загрожують чиновникам. Якщо публікація «фейку» спричинила «тяжкі наслідки», його автора можуть посадити на 10–15 років.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні