Категорія
Новини
Дата

«Дарниця» вироблятиме ліки від COVID-19 за ліцензією Pfizer

Фармацевтична компанія «Дарниця» виграла конкурс та підписала угоду із уповноваженою ООН організацією The Medicines Patent Pool на отримання ліцензії щодо розробки та виробництва орального протиковідного препарату Pfizer, повідомляє виконавчий директор Дмитро Шимків та MPP.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Дарниця» вироблятиме генеричну версію орального протиковідного препарату Pfizer нірматрелвіру (nirmatrelvir) у комбінації із низькою дозою рітонавіру (nirmatrelvir; ritonavir), повідомив Шимків.
  • Угода робить «Дарницю» першою та єдина компанією в Україні, яка має право розробки та виробництва генеричної версії лікування COVID-19 для українських пацієнтів та медичних працівників, а також для всього регіону. 
  • MPP пише у своєму релізі, що угода дозволить «Дарниці» забезпечити ліками українців, і також дасть змогу Україні постачати ліки у 95 країн з середнім та низьким рівнем доходу.
  • «Ми йшли до цього довго в мирний час і не збираємось зупинятись підчас війни, бо буде перемога і мир, а Україна повина бути готова до будь-яких викликів!» – написав Шимків.

Контекст

Остаточна кількість компаній, які підписали субліцензію з MPP, досягає 36 і охоплює 13 країн. 

Препарат бренду Paxlovid, який містить нірматрелвір та рітонавір, авторизований для використання проти COVID-19 у Британії із грудня 2021 року та у ЄС із січня 2022 року. Препарат не використовується для профілактики перед контактом або після контакту з COVID-19 або для початку лікування паціентів, які потребують госпіталізації через коронавірус.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні