Категорія
Новини
Дата

Delfast через краудфандинг зібрала $3,4 млн на запуск в Україні виробництва електровелосипедів

Український стартап Delfast зібрав $3,4 млн на краудфандинговій платформі Fundable. Отримані інвестиції підуть на будівництво центру розробки електровелосипедів в Україні, пише itc.ua.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Початкова мета була $3 млн. Таким чином, Delfast перевиконала план, залучивши на $400 000 більше.
  • Компанія направить інвестиції на прискорення термінів доставки, а також підвищення виробничої потужності для виконання великих замовлень для B2B-клієнтів та розвитку продажів через eBay і Amazon.
  • Краудфандингову кампанію на Fundable Delfast запустила у листопаді 2020 року.

Головна цитата

«Ми підняли А-раунд, продавши інвесторам неголосуючі акції. Тобто у Раді директорів компанії не з'явилося нових людей із відповідними правами, як це зазвичай буває. Сьогодні задався питанням, а якщо так і В-раунд підняти?» – заявив технічний директор Delfast Сергій Довгополий.

Контекст

Стартап Delfast було запущено 2014 року Данилом Тонкопієм та Сергієм Денисенком як сервіс екологічної доставки. Через два роки команда створила власну версію електровелосипеда. У вересні 2017 року електробайк Delfast eBike із запасом ходу 380 км вивели на Kickstarter, на якому стартап зібрав $165 000.

У березні 2020 року Delfast продала кур'єрський бізнес Салтівському м'ясокомбінату, який будує сервіс доставки продуктів Cooker.

Після цього Delfast сконцентрувалася на виробництві та продажу електровелосипедів. 2019 року обсяг продажів їх електробайків склав $552 000, а 2020 року – понад $2 млн, пише autogeek.

Наразі компанія виробляє електровелосипеди, здатні проїхати понад 500 км на одному заряді без допомоги педалей. Моделі Delfast Partner, Prime, TOP 3.0 і Offroad продаються в різних куточках світу. В грудні три електробайки купила поліція Мексики.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні