Категорія
Новини
Дата

Флорида першою у США регулюватиме поведінку соцмереж при модерації політичного контенту. Заборонили блокувати акаунти кандидатів

Американський штат Флорида першим у США ухвалив закон щодо регулювання поведінки соціальних мереж при модерації політичного контенту. Закон передбачає штраф за блокування акаунту кандидата, пише The New York Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Закон забороняє соцмережам блокувати акаунти кандидатів на рівні штату більш ніж на 14 днів.
  • За блокування акаунту передбачено штраф. Зокрема, $250 000 у день, якщо бан стосується кандидата на федеральному рівні. Для кандидатів на інші посади сума менша.
  • Також незаконною є заборона коментувати статті на сайтах новинних агентств.
  • За законом, платформи не можуть видаляти або іншим чином модерувати контент журналістського матеріалу. Консерватори торік були обурені, коли Facebook і Twitter обмежили доступ до статті New York Post про вміст ноутбука, який, за їхніми словами, належав молодшому синові президента Джо Байдена Хантеру Байдену.
  • Губернатор штату Рон ДеСантіс сказав, що ухвалення закону означає «гарантований захист від еліт Кремнієвої долини» для жителів Флориди.

Контекст

Закон є прямою відповіддю на січневі блокування соцмережами акаунтів колишнього президента США Дональда Трампа. Це відбулося після того, як 6 січня кілька сотень прихильників Трампа після мітингу у Вашингтоні увірвалися до будівлі Капітолія, намагаючись зірвати затвердження підсумків президентських виборів. Унаслідок нападу загинуло пʼятеро осіб.

Цьому передували багатотижневі, не підтверджені фактами висловлювання Трампа про те, що вибори в США були сфальсифіковані на користь Джо Байдена. У своїх твітах експрезидент спочатку хвалив своїх прихильників, але пізніше засудив насильство.

В результаті Facebook та Instagram призупинили дію акаунтів Трампа, тоді як Twitter повністю заблокував акаунт та видалив увесь архів його повідомлень. Інші платформи, зокрема сервіс прямих трансляцій Twitch, що належить Amazon, і YouTube, також відключили обліковий запис експрезидента.

Після цього Трамп і його однопартійці звинуватили компанії в упередженому ставленні до консерваторів. У Флориді, як і в десятках інших штатів, республіканські законодавці намагаються покарати компанії, що працюють у соціальних мережах.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні