Категорія
Новини
Дата

Forbes опублікував щорічний рейтинг 100 найзаможніших українців. Багатство першої сотні зросло на 42%

1 хв читання

Ілюстрація Forbes

Ілюстрація Forbes

Журнал Forbes Україна в травневому номері 2021 року опублікував список 100 найбагатших людей України

Ключові факти:

  • Вісім перших позицій рейтингу займають мільярдери: Рінат Ахметов ($7,6 млрд), Віктор Пінчук ($2,5 млрд), Костянтин Жеваго ($2,4 млрд), Ігор Коломойський ($1,8 млрд), Геннадій Боголюбов ($1,7 млрд), Олександр і Галина Гереги ($1,7 млрд), Петро Порошенко ($1,6 млрд), Вадим Новинський ($1,4 млрд).
  • Загалом 76 учасників із першої сотні українського списку за рік збільшили свої статки. Багатство першої сотні зросло на 42%, до $44,5 млрд. Як наслідок – вхідний квиток до сотні подорожчав на третину, до $125 млн. За рік список оновився на 21%.
  • 14 учасників потрапили до списку вперше. Їхні загальні статки перевищують $3 млрд. Серед нових учасників Віктор Медведчук ($620 млн), Олександр Конотопський ($340 млн), Олександр Косован ($235 млн), Катерина Костерева ($190 млн), Микола Удянський ($180 млн ) та інші. Ще семеро учасників повернулися до рейтингу після перерви. Серед абсолютних новачків найбільше представників з галузей IT та енергетики.

Контекст

На руку найбагатшим українцям зіграло зростання котирувань ключових експортних товарів – нафти, сталі, пшениці й кукурудзи. Навесні 2021-го підвищення цін на сировинні товари лише прискорилося, створюючи непоганий зачин для збільшення статків учасників національної сотні і в 2022 році. Втім, і для несировинних активів мав місце ефект низької бази порівняння: торішні оцінки формувалися на тлі невизначеності, змішаної з панікою.

Повний рейтинг 100 найбагатших українців доступний у друкованій версії журналу та на сайті Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні