Категорія
Новини
Дата

Forbes опублікував щорічний рейтинг 100 найзаможніших українців. Багатство першої сотні зросло на 42%

Ілюстрація Forbes

Ілюстрація Forbes

Журнал Forbes Україна в травневому номері 2021 року опублікував список 100 найбагатших людей України

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Вісім перших позицій рейтингу займають мільярдери: Рінат Ахметов ($7,6 млрд), Віктор Пінчук ($2,5 млрд), Костянтин Жеваго ($2,4 млрд), Ігор Коломойський ($1,8 млрд), Геннадій Боголюбов ($1,7 млрд), Олександр і Галина Гереги ($1,7 млрд), Петро Порошенко ($1,6 млрд), Вадим Новинський ($1,4 млрд).
  • Загалом 76 учасників із першої сотні українського списку за рік збільшили свої статки. Багатство першої сотні зросло на 42%, до $44,5 млрд. Як наслідок – вхідний квиток до сотні подорожчав на третину, до $125 млн. За рік список оновився на 21%.
  • 14 учасників потрапили до списку вперше. Їхні загальні статки перевищують $3 млрд. Серед нових учасників Віктор Медведчук ($620 млн), Олександр Конотопський ($340 млн), Олександр Косован ($235 млн), Катерина Костерева ($190 млн), Микола Удянський ($180 млн ) та інші. Ще семеро учасників повернулися до рейтингу після перерви. Серед абсолютних новачків найбільше представників з галузей IT та енергетики.

Контекст

На руку найбагатшим українцям зіграло зростання котирувань ключових експортних товарів – нафти, сталі, пшениці й кукурудзи. Навесні 2021-го підвищення цін на сировинні товари лише прискорилося, створюючи непоганий зачин для збільшення статків учасників національної сотні і в 2022 році. Втім, і для несировинних активів мав місце ефект низької бази порівняння: торішні оцінки формувалися на тлі невизначеності, змішаної з панікою.

Повний рейтинг 100 найбагатших українців доступний у друкованій версії журналу та на сайті Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні