Категорія
Новини
Дата

Harley Davidson почне випускати електричні мотоцикли під окремим брендом LiveWire

Американський виробник мотоциклів Harley Davidson почне випускати електричні мотоцикли під окремим брендом LiveWire. Першу модель представлять у липні, пише TechCrunch.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Перший мотоцикл під брендом LiveWire вийде 8 липня.
  • Бренд LiveWire також планує розробляти технології, які будуть застосовані в електричних мотоциклах Harley-Davidson у майбутньому, пише The Verge.
  • LiveWire працюватиме з дилерськими центрами Harley-Davidson як незалежний бренд, пропонуючи поєднання онлайн і фізичних форматів роздрібної торгівлі.

Контекст

Harley-Davidson уперше представила електричний мотоцикл LiveWire 2018 року з оголошеною ціною в $29 799. Його було запущено у виробництво наступного року, однак це було повʼязано з деякими труднощами. Зокрема, з короткочасною зупинкою виробництва через проблеми із зарядкою.

Минулого року агентство Reuters повідомило, що план компанії щодо залучення уваги молодого покоління мотоциклістів за допомогою LiveWire зазнає невдачі. Більшість замовлень надходить від старих або вже існуючих клієнтів. Проблема може полягати в тому, що багатьох молодих клієнтів відштовхнув цінник. Адже ціна у $29 799, не набагато нижча, ніж Tesla Model 3.

Річний дохід компанії впав майже на 24% 2020 року порівняно з показниками попереднього року. Минулого літа вона також скоротила 700 робочих місць у рамках плану реструктуризації. У планах – подальші інвестиції в ринок електроенергії. Harley-Davidson у листопаді минулого року випустила електричні велосипеди Serial 1 Cycle. Модель Rush/Cty Speed ​​може розвивати швидкість до 45 км/год і коштує $5000.

Harley-Davidson також стикається з конкуренцією з боку таких компаній, як Zero Motorcycles, яка недавно обʼєдналася з виробником силових видів спорту Polaris для створення нової лінійки квадроциклів і снігоходів з електричним приводом. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні