Категорія
Новини
Дата

Інвесткомпанія ICU виходить із складу акціонерів російського Burger King

1 хв читання

Українська інвестиційна компанія ICU продає свою частку у російській мережі ресторанів швидкого харчування Burger King, повідомила пресслужба компанії ICU.

  • «Як і весь цивілізований міжнародний бізнес, з початком збройного вторгнення Росії в Україну, ми ухвалили рішення про вихід із нашої інвестиції – міжнародної франшизи Burger King. Угода знаходиться на завершальному етапі», — йдеться в повідомленні преслужби.
  • «Весь колектив ICU працює над допомогою країни – наші співробітники у складі територіальної оборони, волонтерських груп. Ми запускаємо продаж військових облігацій та закликаємо український та міжнародний бізнес максимально допомагати Україні всіма можливими способами», — говорять в компанії.
  • Власником 35,02% акцій мережі була кіпрська компанія Xomeric Holdings Ltd, повʼязана з українською групою ICU (Інвестиційний капітал України). Наприкінці лютого 2018 року Xomeric придбала 16,62% Burger King Russia (Cyprus) Ltd та за підсумками угоди її частка зросла до 35,02%.
  • Продавцем акцій був державний банк ВТБ, наприкінці 2017-го банк оцінював балансову вартість 16,62% акцій у 4,6 млрд рублів (близько $78 млн на той час).
  • Другого березня представник російського Burger King заявив, що компанія продовжить працювати в Росії, оскільки ця країна є пріоритетним ринком.
  • Російський Burger King — одна з найбільших мереж швидкого харчування в РФ. На кінець 2021 року вона налічувала близько 800 закладів. За даними «СПАРК-Інтерфакс» у ній працювало понад 5000 співробітників, виручка компанії склала $489 млн за 2020 рік.

Після початку війни західні компанії відмовляються працювати в Росії, заяву про звільнення або призупинення роботи вже десятки компаній, серед яких Apple, IKEA, Warner Brothers та інші.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні