Категорія
Новини
Дата

Хакери зламали мережу Electronic Arts. Злочинці вкрали вихідний код ігор FIFA, Madden і Battlefield

Розробник ігор Electronic Arts заявив, що хакери зламали його мережу. Злочинці вкрали вихідний код грального рушія Frostbite, який використовується в якості основи для багатьох ігор FIFA, пише Vice.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Хакери вкрали вихідний код для FIFA 21, а також вихідний код та інструменти для грального рушія Frostbite, який працює на низці ігор EA, включаючи Madden і Battlefield.
  • Інша викрадена інформація містить власні фреймворки EA та набори для розробки програмного забезпечення (SDK), набори коду.
  • Загалом кіберзлочинці заявляють, що вони мають 780 гігабайт даних.
  • Тепер хакери пропонують все це для продажу на різних підпільних форумах. «Ви маєте повноцінну можливість використовувати всі служби EA», – стверджують хакери.
  • EA заявила, що в результаті злому дані гравців не були вкрадені, а компанія вже вдосконалила безпеку і не очікує впливу на ігри чи бізнес.

Довідка

Electronic Arts – одна з найбільших ігрових компаній у світі. Серед ігор, які вона розробляє, – Battlefield, Star Wars: Jedi Fallen Order, The Sims і Titanfall, а також велика кількість спортивних ігор.

Контекст

Вихідний код рушія ігор може мати велике значення для недобросовісних розробників, які бажають його скопіювати, або для тих, хто створює чит-коди для ігор, зазначає BBC. Однак малоймовірно, що основні конкуренти EA коли-небудь використали б такі вкрадені дані.

Утім випадки кіберкрадіжок у ігрових компаній не поодинокі. У листопаді минулого року Capcom, розробник ігор Street Fighter і Resident Evil, зазнала атаки програми-здирника, яка розкрила особисту інформацію близько 350 000 осіб.

У лютому розробник Cyberpunk CD Projekt Red зазнав кібератаки з використанням програм-вимагачів, у результаті якої вихідний код декількох ігор було вкрадено й продано з аукціону в інтернеті. Хакери заявили, що продали дані на суму понад $7 млн, хоча не зрозуміло, чи дійсно відбувся продаж. Водночас вторгнення у EA не було атакою програми-здирника.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні