Категорія
Новини
Дата

Викуп нерухомості або докапіталізація. «Київміськбуд» шукає можливість для відновлення повноцінної роботи

1 хв читання

Холдингова компанія «Київміськбуд» сподівається, що київська влада викупить в неї на потреби міста нерухомість на суму 300 млн грн, повідомив у Facebook президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір. Забудовник не може відновити роботу на об’єктах через подорожчання будматеріалів, скорочення кадрів та «практично повну» відсутність продажів.

Ключові факти

  • Взимку 2022–2023 року «Київміськбуд» призупинив роботи на всіх майданчиках через відсутність продажів, несплату боргів інвесторами та відключення світла.
  • «Робиться все можливе, аби фінансове здоров’я компанії було відновлено, і ми могли почати будувати нормальними темпами», – сказав Кушнір.
  • У компанії очікують, що реалізується один із декількох сценаріїв залучення коштів та порятунку компанії.
  • За словами Кушніра, перший сценарій передбачає викуп столичною владою в компанії нерухомості на 300 млн грн на потреби Києва. Другий варіант – докапіталізація «Київміськбуду» на 1 млрд грн. За словами президента компанії, це рішення перебуває на розгляді Київської міської ради.
  • Паралельно з цим, сказав Кушнір, компанія працює з банками з метою залучення фінансування.

Контекст

Упродовж передвоєнного 2021 року в Україні в експлуатацію було введено 11,4 млн кв. м житла, що стало найвищим показником за останні 30 років. Через війну в 2022 році загальна площа введеного в експлуатацію житла становила 7,1 млн кв. м – на 38% менше, ніж у 2021-му.

1 червня 2022 року «Київміськбуд» відновила будівництво декількох об’єктів з високим ступенем готовності, на яких були задіяні 400–500 працівників. За пів року компанії вдалося ввести в експлуатацію ЖК «Райдужний», ЖК «Гвардійський» і першу чергу ЖК «Оберіг-2». Загалом введено в експлуатацію понад 101 700 кв. м, а також чотири паркінги на 617 місць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні