Категорія
Новини
Дата

Викуп нерухомості або докапіталізація. «Київміськбуд» шукає можливість для відновлення повноцінної роботи

Холдингова компанія «Київміськбуд» сподівається, що київська влада викупить в неї на потреби міста нерухомість на суму 300 млн грн, повідомив у Facebook президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір. Забудовник не може відновити роботу на об’єктах через подорожчання будматеріалів, скорочення кадрів та «практично повну» відсутність продажів.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Взимку 2022–2023 року «Київміськбуд» призупинив роботи на всіх майданчиках через відсутність продажів, несплату боргів інвесторами та відключення світла.
  • «Робиться все можливе, аби фінансове здоров’я компанії було відновлено, і ми могли почати будувати нормальними темпами», – сказав Кушнір.
  • У компанії очікують, що реалізується один із декількох сценаріїв залучення коштів та порятунку компанії.
  • За словами Кушніра, перший сценарій передбачає викуп столичною владою в компанії нерухомості на 300 млн грн на потреби Києва. Другий варіант – докапіталізація «Київміськбуду» на 1 млрд грн. За словами президента компанії, це рішення перебуває на розгляді Київської міської ради.
  • Паралельно з цим, сказав Кушнір, компанія працює з банками з метою залучення фінансування.

Контекст

Упродовж передвоєнного 2021 року в Україні в експлуатацію було введено 11,4 млн кв. м житла, що стало найвищим показником за останні 30 років. Через війну в 2022 році загальна площа введеного в експлуатацію житла становила 7,1 млн кв. м – на 38% менше, ніж у 2021-му.

1 червня 2022 року «Київміськбуд» відновила будівництво декількох об’єктів з високим ступенем готовності, на яких були задіяні 400–500 працівників. За пів року компанії вдалося ввести в експлуатацію ЖК «Райдужний», ЖК «Гвардійський» і першу чергу ЖК «Оберіг-2». Загалом введено в експлуатацію понад 101 700 кв. м, а також чотири паркінги на 617 місць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні