Категорія
Новини
Дата

Коаліція дронів. Латвія відправляє Україні партію з 500 безпілотників

1 хв читання

Латвія підготувала для відправлення в Україну партію з понад 500 безпілотників, повідомив міністр оборони країни Андрюс Спрудс у X. Країна входить до міжнародної коаліції дронів, яка офіційно працює в межах Контактної групи з питань оборони України. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • «Пакет з понад 500 дронів розпочинає свій шлях в Україну», – написав він.
  • Також очільник Міноборони Латвії опублікував фото із запакованими коробки із написом «Коаліція дронів».

Контекст

На початку липня Міністерство оборони Латвії повідомило, що цього місяця до Збройних Сил України буде поетапно передано чергову партію безпілотників у межах «Коаліції дронів». Зокрема, до України буде поставлено понад 2500 бойових безпілотників різних типів та характеристик на загальну суму €4 млн. Очікувалось, що перша партія з 300 безпілотників буде доставлена найближчими днями.

Цього року Латвія виділила на потреби дронової коаліції €20 млн, з яких понад €10 млн призначено для закупівлі дронів у латвійській оборонній промисловості. У квітні та травні цього року Латвія відправила в Україну 135 бойових дронів різної потужності та засобів радіоелектронної боротьби на суму близько €1 млн . До кінця року Міноборони продовжить закупівлю бойових дронів латвійського виробництва, насамперед дронів типу FPV.

Наразі до міжнародної коаліції дронів входять 14 країн – Латвія, Україна, Велика Британія, Австралія, Данія, Франція, Естонія, Італія, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Німеччина та Швеція. Загалом на постачання дронів в Україну члени дронової коаліції вже зібрали понад €0,5 млрд. Також країни-члени працюють над створенням загального фонду, щоб вони могли швидше та ефективніше отримувати фінансування для виробництва дронів у країнах коаліції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд