НКРЕКП відмовився від пʼятикратного підняття тарифів для промисловості /Анна Наконечна за допомогою ШІ Shutterstock
Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Шкідливе і небезпечне для держави рішення». Енергетичний регулятор відмовився виконувати доручення Ставки головкома про підняття тарифів для промисловості у п'ять разів. Ось як бізнес переміг

6 хв читання

НКРЕКП відмовився від пʼятикратного підняття тарифів для промисловості Фото Анна Наконечна за допомогою ШІ Shutterstock

Щонайменше 79 компаній публічно виступили проти урівняння тарифів на розподіл електрики. Рішення Ставки верховного головнокомандувача мало збільшити витрати промисловості на 26 млрд грн на рік. Натомість дохід державного «Енергоатома» мав зрости на 10 млрд грн. В останній момент проти рішення виступив керівник НКРЕКП Валерій Тарасюк. Ось короткий переказ дводенної битви, з якої бізнес поки що вийшов переможцем  

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

«Яка мета в тому, щоб забрати гроші в «Укрзалізниці», металургів, оборонних заводів і віддати «Енергоатому»?» – запитав 16 липня один із народних депутатів під час засідання Комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради. 

Присутні на засіданні комітету керівник НКРЕКП Валерій Тарасюк і перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко чіткої відповіді на питання не дають. «Як взялось це рішення, чесно кажучи, до кінця не розумію. З нами Ставка це питання не обговорювала, – каже Тарасюк. – Можливо, в цьому брало участь Міністерство енергетики». 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд