Категорія
Новини
Дата

Конгресмени США закликають Джо Байдена збільшити постачання зброї для України. Що просять

Американські конгресмени написали лист президенту США Джо Байдену з вимогою збільшити постачання зброї для України. Вони вважають, що це допоможе боротися з російською армією на землі, на морі та у небі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • США вже надали Україні допомогу на суму понад $13,6 млрд, проте, «українці дали чітко зрозуміти, що для перемоги у цій війні потрібно зробити більше», – йдеться у листі.
  • Звернення до Байдена підписали понад 40 конгресменів.
  • Вони вважають, що США можуть допомогти Україні у трьох ключових напрямках: боротьба у повітрі, на небі та на морі.
  • Повітряна оборона: збільшити постачання в Україну ракет Stinger та інших систем протиповітряної оборони, зенітних ракет великої дальності, винищувачів, безпілотників, тактичних радіолокаційних та протипожежних систем.
  • Морська оборона: забезпечити українців протикорабельними ракетами, щоб атакувати російський флот. Зараз російські військові кораблі нападають на мирних жителів та допомагають російським сухопутним військам поповнювати запаси.
  • Наземна оборона: збільшити постачання ракет Javelin та інших протитанкових засобів; забезпечити українців додатковими ракетними та артилерійськими системами (наприклад, «Бук-М1», «Точка-У»…), бронетехнікою, пристроями нічного бачення та мобільними госпіталями.

Контекст

Раніше Байден заявляв, що США та НАТО надають Україні зброю з «історичною швидкістю». Держсекретар Ентоні Блінкен сказав в ефірі CNN 3 квітня, що незабаром в Україні буде 10 систем протитанкової зброї на кожен російський танк.

Конгресмени США, проте, кажуть, що в Україні не вистачає певних видів озброєння, зокрема винищувачів. «Додаткові літаки дозволять українським військовим краще обороняти міські райони Харкова і Маріуполя, де внаслідок російських атак загинуло багато мирних жителів».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні