Категорія
Новини
Дата

Конгресмени США закликають Джо Байдена збільшити постачання зброї для України. Що просять

1 хв читання

Американські конгресмени написали лист президенту США Джо Байдену з вимогою збільшити постачання зброї для України. Вони вважають, що це допоможе боротися з російською армією на землі, на морі та у небі.

Ключові факти

  • США вже надали Україні допомогу на суму понад $13,6 млрд, проте, «українці дали чітко зрозуміти, що для перемоги у цій війні потрібно зробити більше», – йдеться у листі.
  • Звернення до Байдена підписали понад 40 конгресменів.
  • Вони вважають, що США можуть допомогти Україні у трьох ключових напрямках: боротьба у повітрі, на небі та на морі.
  • Повітряна оборона: збільшити постачання в Україну ракет Stinger та інших систем протиповітряної оборони, зенітних ракет великої дальності, винищувачів, безпілотників, тактичних радіолокаційних та протипожежних систем.
  • Морська оборона: забезпечити українців протикорабельними ракетами, щоб атакувати російський флот. Зараз російські військові кораблі нападають на мирних жителів та допомагають російським сухопутним військам поповнювати запаси.
  • Наземна оборона: збільшити постачання ракет Javelin та інших протитанкових засобів; забезпечити українців додатковими ракетними та артилерійськими системами (наприклад, «Бук-М1», «Точка-У»…), бронетехнікою, пристроями нічного бачення та мобільними госпіталями.

Контекст

Раніше Байден заявляв, що США та НАТО надають Україні зброю з «історичною швидкістю». Держсекретар Ентоні Блінкен сказав в ефірі CNN 3 квітня, що незабаром в Україні буде 10 систем протитанкової зброї на кожен російський танк.

Конгресмени США, проте, кажуть, що в Україні не вистачає певних видів озброєння, зокрема винищувачів. «Додаткові літаки дозволять українським військовим краще обороняти міські райони Харкова і Маріуполя, де внаслідок російських атак загинуло багато мирних жителів».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні