Категорія
Новини
Дата

«Кормотех» створив штаб із допомоги тваринам Save Pets of Ukraine. Як компанія дбає про чотирилапих, що рятуються від війни

Найбільший в Україні виробник корму для тварин і собак «Кормотех» запустив ініціативу Save Pets of Ukraine для порятунку тварин під час війни. Тут збираються направити 150 тонн корму для притулків і 30 тонн на прикордонні пункти пропуску

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Схожа історія була в 2014–2015 році, коли рятували тварин із зони АТО та допомагали там опікунам і притулкам, каже PR-директорка «Кормотеху» Катерина Ковалюк. Зараз компанія збільшує масштаб і планує на міжнародній арені розповідати про шкоду, яку заподіює РФ.

У штабі Save Pets of Ukraine збирають запити про допомогу. Залишити такий можуть власники домашніх тварин, заводчики та зооволонтери на сайті ініціативи. Насамперед штаб допомагає волонтерам та притулкам, а також надсилає корм разом із гуманітарними вантажами у місця активних бойових дій. Власників домашніх тварин та заводчиків у більш спокійних регіонах скеровують у найближчі зоомагазини.

Допомагаємо самотужки та в співпраці з партнерами, розповідає Ковалюк. Зокрема, мережа зоомагазинів MasterZoo і компанія «Сузір’я» створять точки видачі гуманітарної допомоги для тварин. Польські партнери «Кормотеху» готові забирати зі Львова котів і собак, щоб вивезти в свої притулки. Завдання компанії – знайти місце для тимчасового перебування тварин.

Складнощі виникають і через те, що, згідно законодавства, тварини не можуть отримувати гуманітарну допомогу. Компанія сформувала звернення з проханням внести зміни до відповідного закону. Перелік необхідних речей у ЗУ «Про гуманітарну допомогу» пропонують доповнити базовими товарами для чотирилапих: кормом, амуніцією, медикаментами. Це спростить ввезення необхідних товарів для тварин.

Для залучення допомоги на міжнародному рівні компанія створює благодійний фонд у Литві. «У нас багато партнерів, які вже готові перераховувати кошти. Ми уже знайшли певні суми, і корм їде в різні точки України. Але хочемо налаштувати системний збір коштів, логістику і бути рупором ситуації з тваринами, бо вона насправді складна», – каже PR-директорка «Кормотеху».

Як можна допомогти «Кормотеху»? Компанія напрацьовує мережу людей, які разом із гуманітарною допомогою для людей везли б трохи корму для тварин. «Логістика зараз утруднена. Працюють деякі вантажні відділення «Нової пошти» і частина наших дистрибʼюторів там, де немає активних бойових дій. Можливо, хтось готовий перевозити корм із точки А в точку Б. Коти й собаки – теж живі істоти, але їх немає в жодних списках, і корм для них не є пріоритетним питанням», – додає Ковалюк.

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні