Категорія
Новини
Дата

Легалізація криптовалюти. В парламенті зареєстрували новий законопроєкт про віртуальні активи, його лобіює Федоров

У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт №10225-1 про обіг віртуальних активів в Україні. Документ, зокрема, передбачає податкові умови для бізнесу, який працює у сфері віртуальних активів, повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Разом з депутатами та бізнесом розробили законопроєкт № 10225-1 про обіг віртуальних активів в Україні. Закон допоможе створити сприятливі умови для розвитку криптоіндустрії, збільшити надходження до бюджету та підвищити інвестиційну привабливість України», – зазначив Федоров.
  • Що передбачає законопроєкт: 1) визначає правовий статус віртуальних активів; 2) класифікує цифрові активи та послуги у сфері, які адаптуються з європейськими стандартами регулювання криптоактивів (МiСА); 3) створить інноваційну зону, у якій упродовж трьох років можна працювати без попередньої авторизації; 4) адаптує рекомендації FATF щодо фінмоніторингу ринку криптоактивів.
  • За словами Федорова, законопроєкт передбачає «прості та зрозумілі податкові умови для бізнесу», який працює у сфері віртуальних активів. 
  • Документ передбачає сплату 5% податку на доходи фізичних осіб впродовж перших трьох років, за ставкою 9% – впродовж наступних пʼяти років, після восьми років застосовується загальна ставка податку у розмірі 18%.
  • З Дія.City можна вибирати між 18% податку на прибуток або 9% податку на виведений капітал.
Легалізація криптовалюти. В парламенті зареєстрували новий законопроєкт про віртуальні активи, його лобіює Федоров /Фото 1

Контекст

У 2022 році парламентарі ухвалили законопроєкт №3637 «Про віртуальні активи», який міг набути чинності лише після змін до Податкового кодексу. Однак президент ветував його, внісши низку правок. Законотворці намагалися змінити податкове законодавство під час війни, але ці спроби не були успішними.

7 листопада у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт №10225 про врегулювання обороту віртуальних активів в Україні. Вперше про законопроєкт Forbes писав у червні, коли його розробку було завершено.

Написанням займалися Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) разом із фінансовим комітетом ВР та компанією з «великої четвірки» Ernst and Young. Послуги останньої оплатило американське урядове агентство USAID.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні