Категорія
Новини
Дата

Литовський виробник рибних напівфабрикатів відновив постачання сировини та роботу заводу в Росії

Литовська продовольча компанія Vičiūnai Group відновила постачання сировини та роботу свого заводу в Росії, пояснюючи це бажанням потенційних покупців російських активів. Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «І ми, і наші консультанти з міжнародної компанії професійних послуг EY вважаємо, що це прискорить процес внаслідок продажу інтегрованої структури, яку не потрібно розбивати. З іншого боку, усі покупці хочуть, щоб завод працював, тому ми змушені зараз поповнювати запаси сировини та забезпечувати виробництво. Щоб якнайшвидше завершити операцію і повністю покинути Росію, ми вирішили виконати це бажання потенційних покупців», — сказав член правління Vičiūnai Group Дайнюс Матіошайтіс.
  • Поставлена ​​умова, за його словами, ґрунтується на циклічній закупівлі сировини, необхідної для виробництва. «Постачання сировини залежить від сезонів рибальства, і якщо ми не будемо купувати необхідну продукцію зараз, новому власнику доведеться чекати кілька місяців, щоб поповнити склади та перезапустити виробництво. Додайте, якщо вам потрібно заготовити сировину самостійно. Знаючи це, покупці хочуть підстрахуватися й отримати компанію, що функціонує», — додав він.
  • За словами консультантів з продажу BIG 4 від EY (Ernst & Young), покупець бізнесу Vičiūnai Group в Росії буде обраний до кінця літа. «Процес продажу йде гладко та інтенсивно. Зустрічі з кандидатами забирають надзвичайно багато часу. Потенційні покупці перевіряють надані нами дані, і ми регулярно зустрічаємося з ними для уточнення різних деталей та обміну інформацією», – додав Матіошайтіс.

Контекст

Viciunu grupe випускає продукцію із сурімі, спеціалізується на виробництві рибної продукції та хлібобулочних виробів. Асортимент компанії становить близько 3 000 видів під торговими марками: VICI, Esva, Columbus та ін. Загалом щороку група виробляє понад 120 000 т продукції.

На початку квітня Матійошайтіс заявляв, що компанія припинить бізнес у Росії протягом трьох-чотирьох місяців.

Тоді він запевняв, що Viciunu grupe припинила закупівлю сировини для заводу компанії у Калінінградській області, а виробництво з використанням сировини, придбаної ще до початку російського вторгнення до України, продовжується лише для того, щоб розрахуватися з постачальниками та фінансовими партнерами в Європі.

Viciunu grupe також належать підприємства в Україні, його філії знаходяться у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Івано-Франківську, на них працює майже 800 працівників. Водночас у компаніях, що належать групі у Литві, працевлаштовано майже 500 українців.

Компанія також повідомляла, що передала 200 000 т продукції територіальній обороні в Україні, а також надала свої тягачі. 14 березня внаслідок артилерійського обстрілу повністю згорів логістичний склад Viciunu grupe у Броварах під Києвом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні