Категорія
Новини
Дата

Мільярдер із глобального списку Forbes: «У США навіть російські експати підтримують Україну»

Учасник глобального списку Forbes (1613-те місце, $1,3 млрд), власник нерухомості та готелів у США та Європі, Алекс Ровт за тиждень до початку війни був в Україні. Він відкривав музей єврейської історії у місті Берегове Закарпатської області. «18 лютого я поїхав до Угорщини і вже там дізнався, що трапилося в Україні, – каже він. – Я одразу почав дзвонити друзям і дізнаватися, чим можу допомогти».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

  • Ровт відправив $30 000 до посольства Угорщини та $20 000 до посольства Словаччини на потреби біженців та купівлю медичних товарів для української армії. Віддав волонтерам свій ресторан у Мукачеві для розселення біженців. Два готелі на Закарпатті повністю забиті біженцями, які платять за своє проживання. Зараз Ровт дізнається, що потрібно, щоб налагодити постачання їжі на Закарпатті та організувати безкоштовну кухню в Мукачеві. «Ми здебільшого зосереджені на допомозі Закарпатському регіону», – каже він.
  • За словами Ровта, в Америці навіть російські експати підтримують Україну. «Тут зараз практично всі проти (війни Росії проти України. – Ред), навіть росіяни, які тут живуть, виступають за Україну. Це реакція простих людей», – каже він.
  • Бізнесмени також налаштовані проти Росії, каже Ровт, і готові до того, що війна між країнами вплине на їхній бізнес. Уже ціни на газ та нафтопродукти сильно зросли, каже він. Наразі в Америці найвищі ціни на бензин за останні 25 років, зазначає Ровт. За його словами, у загальному споживанні Америкою нафти 8% були російськими. «Влада намагається переорієнтуватися на Венесуелу, Іран, який під ембарго, і тисне на Саудівську Аравію, щоб вони збільшили виробництво», – каже Ровт.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні