Категорія
Новини
Дата

Мінцифри запустило купівлю військових облігацій у «Дії» без комісії

Міністерство цифрової трансформації презентувало купівлю військових облігацій у застосунку «Дія», повідомив очільник відомства Михайло Федоров на пресконференції.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • Наразі користувачі «Дії» можуть купити від однієї військові облігації номінальною вартістю 1000 грн. Термін погашення – від трьох місяців до півтора року, дохідність – від 11% до 16%.
  • Купівля відбувається через трьох фінансових партнерів: Укргазбанк, Альфа-Банк та сервіс Bond UA брокера BTC Broker.
  • Під час купівлі не стягуватиметься комісія: ні за платіж, ні зі сторони банка-посередника, який викуповує облігації у держави.
  • Після погашення облігацій кошти зарахують на картку «єПідтримка», яку користувач обере в застосунку.

Контекст

Застосунком «Дія» наразі користуються 18,1 млн українців. Щодня його відкриває кілька мільйонів громадян, каже міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Раніше військові облігації вже можна було купувати у 11 банків та у брокерів, навіть за криптовалюту. Мінцифри ж хотіло зробити інструмент фінансування держбюджету більш масовим.

Кожна облігація має назву тимчасово окупованої території: Крим, Донецьк, Луганськ, Маріуполь, Херсон, Мелітополь. Куплені цінні папери відображаються серед інших документів у «Дії». «З технічної точки зору – складний проєкт. Взаємодія із різними банками, різні депозитаріуми, багато процесів з боку держави», – розповідав Федоров на пресконференції. За перші пʼять годин після оновлення «Дії», ще до офіційного анонсу, облігації купили більш як 1000 осіб із середнім чеком у 986 грн. «Кожна гривня, кожна облігація важливі», – додає очільник Мінцифри.

На другий день війни уряд прийняв рішення поетапно випустити військові облігації на 400 млрд грн, сказав премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Станом на 30 червня продаж військових облігацій приніс у бюджет $4,786 млрд. На одному з останніх розміщень Мінфін залучив 278 млн грн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні