Категорія
Новини
Дата

На Багамах знаходиться майже $3 млрд, пов'язаних із росіянами

У фінустановах Співдружності Багамських Островів знаходиться $420 млн на депозитах та $2,5 млрд — на зберіганні або у вигляді трастових активів з кінцевими бенефіціарними власниками з РФ або тими, хто має до неї відношення. Це випливає зі звіту на сайті Центрального банку Багам, пише DW.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Група регуляторів фінансових послуг БО 12 березня випустила директиву для багамських фінансових установ щодо неприпустимості ведення бізнесу з особами та організаціями з РФ та Білорусі, які перебувають під санкціями.
  • Публікація звітності повʼязана із запитами ЗМІ, які отримав Центральний банк країни щодо обсягу активів російських осіб у банках та трастових компаніях.
  • Найбільша частка російських активів має відношення до міжнародного сектора. Центробанк проводить опитування серед фінансових установ усередині країни — комерційних банків, компаній, що займаються грошовими переказами, і постачальників послуг при обороті електронних коштів — з метою зʼясувати рівень ризику в цих галузях.

Контекст

Багами — одна з найпопулярніших податкових гаваней, у якій практично повністю відсутнє оподаткування. Це приваблює клієнтів з усього світу, які прагнуть відкрити тут офшори.

Наразі Багамські острови намагаються знайти баланс між тим, щоб дотримуватися західних санкцій проти РФ і не завдати шкоди своїй економіці, яка значною мірою залежить від іноземних клієнтів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні