Категорія
Новини
Дата

«Неможливо говорити про це без сліз». Ахметов прокоментував блокаду Маріуполя

Підприємства холдингу СКМ далі працюють, а робітники отримують зарплату. Найбагатша людина України Рінат Ахметов залишається в Україні і «допомагає Україні та українському народу». В інтервʼю американському Forbes він прокоментував війну, блокаду Маріуполя та роботу своїх підприємств.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові тези

  • Ми бачимо обʼєднані дії західного світу у безпрецедентному масштабі. Я глибоко вдячний нашим міжнародним партнерам за це. Що ще вони мають зробити? Я вірю, що усе, що просить Україна, український народ і український президент.
  • Перемога – це повне припинення вогню, відведення російських солдатів з України і повне відновлення в міжнародно визнаних кордонах України. Включно з Донбасом і Кримом.
  • Те, що відбувається зараз, – воєнний злочин і злочин проти людяності, України і українців. Це не можна пояснити чи виправдати. Путін цілиться на всі країни, які мають демократію, свободу і незалежність. Якщо Україна не зможе його зупинити, ніхто не знає хто буде наступним.
  • Наша компанія працює. Робітники отримують зарплати. Всі наші бізнеси фокусують свої зусилля на допомогу людям.
  • Я не можу осягнути, що Маріуполь у повній блокаді у 2022, що люди вимушені ховатися у виробничих цехах наших заводів. Неможливо чути чи говорити без сліз, що люди розтоплюють сніг і пʼють талу воду, щоб вижити. Що шестирічна дівчинка загинула від зневоднення під завалами в центрі Європи.
  • Фундація Ріната Ахметова допомагає українцям вижити, постачаючи воду, їжу, ліки і будь-яку допомогу, яку можемо дати тут і зараз. Бізнеси СКМ допомагають армії і територіальній обороні, щоб виграти війну.
  • Я в Україні і не збираюся покидати країну.

Контекст

Рінат Ахметов – найбагатший українець зі статками $7,6 млрд, за оцінками Forbes. Ахметов володіє холдингом «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), куди входять металургійний холдинг «Метінвест», ДТЕК, Перший Український Міжнародний Банк, телекомунікаційна група Vega, Медіа Група «Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), UMG (інвестиційний бізнес), HarvEast (сільське господарство), транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні